Katten Lily (2200458) (12022)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: driekleurtje

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: blaasgruisdieet


Lily is aan ons afgestaan omdat ze op haar rust gesteld is. Als het haar te druk of te onrustig wordt, trekt ze zich terug en gaat ze in de verstopmodus. Veel katten zijn gevoelig voor stress en ontwikkelen daardoor blaasgruis en blaasontsteking; ze gaan dan ook buiten de bak plassen. (U ziet deze katten regelmatig op onze website opduiken.) Dit bleek ook het geval met Lily. Ze is behandeld voor de blaasontsteking en is op blaasgruisdieet gezet. Na een week was de urine al schoon, maar ze moet wel op blaasgruisdieet blijven om te voorkomen dat het probleem terugkeert. En ze heeft een rustige omgeving nodig. Liefst met weinig of geen kinderen, en zo min mogelijk opschudding.

Lily houdt ervan om geknuffeld en geaaid te worden. Soms heeft ze een speelse bui, maar ze vindt het ook heerlijk om een dutje te doen. Ze komt niet op schoot maar ze komt wel bij je liggen en is gemakkelijk in de omgang. Ze was gewend om de tuin in te kunnen. Er waren twee andere katten op het adres waar ze vandaan komt, maar dat waren twee kittens van haar eigen nestje en daar kon ze prima mee overweg. Het lijkt ons heel wijs om haar na adoptie de enige poes des huizes te laten zijn, om te voorkomen dat de aanwezigheid van een vreemde kat een stressfactor blijkt te zijn.

Lief en mooi poesje dat in het begin eventjes de kat uit de boom kijkt en daarna tevoorschijn komt.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.