Katten Lima (2300252) (20020)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee


Lima is een van de vele moederpoezen die weer terugkomen uit de gastgezinnen. Haar kroost staat op eigen pootjes en is geadopteerd; nu zoeken we ook nog voor mams een nieuw huis. Het poesje heeft een bescheiden formaat en grappige, verbaasde knikkerogen.

Mams is niet bij mensen opgegroeid en is nog angstig tegenover ons. We zijn aan het proberen om haar wat meer te laten wennen aan handen en geaaid worden. Dat is een heel traject met een lange aanloop, waarbij het poesje eerst zachtjes met een hengeltje geaaid wordt, zodat ze leert hoe het voelt om aangeraakt te worden en dat handen geen vervelende dingen komen doen. Ze is inmiddels aaibaar geworden, spint daarbij, dabt en geeft kopjes. Dat heeft ze allemaal bijgeleerd tijdens haar verblijf in een hok. Daar is lichte “druk” want daar kan ze niet wegvluchten. Ze is nu verplaatst naar de gewone kattenverblijven waar ze veel meer ruimte heeft, en we hopen dat ze daar het geleerde verder in praktijk gaat brengen. We houden u op de hoogte van haar vorderingen!

Ze heeft inmiddels gezelschap gekregen van jong katertje Naddi, die heel onbevangen in het leven staat en uitstekend gesocialiseerd is. Hij is totaal niet bedreigend naar Lima, straalt een en al geruststelling uit, en Lima vindt het prachtig! We kunnen nu al zien dat ze zich aan hem optrekt, ze laat zich veel meer zien, ook voorin het verblijf, en ze deelt het krabmeubel onbekommerd met haar nieuwe “huisgenootje”. Naddi heeft een heel goed effect op de jongedame, de combinatie pakt fantastisch uit. Ze spelen ook met elkaar, net zoals kittens dat doen.

Poesje voor een heel rustig huishouden met mensen die ervaring hebben met bange katten en die haar ontwikkeling gaan voortzetten, óf die haar nemen zoals ze is en verder geen enkele eis stellen of verwachting hebben. Voor Lima is het fijn als er een andere kat is die haar met open armen ontvangt.

Als u twee jongvolwassen katten zoekt die goed met elkaar overweg kunnen, en u vindt het niet erg als een van de twee wat onzekerder is, dan kunt u zeker dit tweetal overwegen. Naddi neemt Lima wel op sleeptouw!

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.