Katten Limo (2100795) (08130)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 7 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig en ervaren
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin, ze bleef vrijwillig in de tuin
Speciale zorg: strikt dieet Anallergenic van Royal Canin


We zoeken een nieuwe liefhebber voor Limo. De mensen hadden haar van kitten af aan in huis. Ze is afgestaan na de komst van een baby; Limo kon zich er niet in vinden en kon de baby moeilijk ontwijken, een baby is nou eenmaal nogal aanwezig. Limo is een stresskipje en de stress uitte zich in bultjes op de buik, met veel likken tot gevolg, waar het bepaald niet beter van wordt. De huid vindt dat niet leuk, een kattentong is net schuurpapier, en de haren verdwijnen. Omdat er ook sprake kan zijn van een voedselallergie is ze op een strikt dieet gezet dat geen enkele allergische reactie kan oproepen (Anallergenic, van Royal Canin). Die brokjes ruiken naar een mengeling van hartige kippensoep/groentesoep; u moet ze vooral niet zelf gaan verorberen als borrelnootjes. De buik is inmiddels tot rust gekomen, het ziet er goed uit.

Limo is geen schootpoes, ze trekt meer haar eigen plan. Ze komt wel op de rand van de bank zitten. Ze zit ook graag op de vensterbank. Ze gaat graag meerdere keren per dag de tuin in, ze is graag buiten maar loopt ook net zo makkelijk weer naar binnen. Ze gaat de tuin niet uit. Ze is nogal stressgevoelig. Ze is heel alert naar haar omgeving, houdt heel goed in de gaten wat er allemaal om haar heen gebeurt. Dat zien we in het asiel ook. Ze wordt dus ook gauw bang/onzeker. Ze heeft zich in het begin bij ons veel verstopt, ze komt pas uit haar holletje als in haar beleving “de kust veilig is”.

Het is niet moeilijk in te schatten wat nodig is om Limo happy te maken. Een rustig huishouden met tuin (met voldoende toegang), ervaren mensen die niet te veel eisen stellen, geen jonge kinderen (ook geen kinderwens), grote tieners zullen geen probleem zijn. Als u op deze lijn zit, regelen wij graag een kennismakingsbezoekje voor u met de fraaie rood/witte dame.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.