Katten Linne (2200581) (13152)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit (gemarmerd)

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 1 jaar
Kan bij honden: onbekend, wrsch. niet
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin en liefst ook de tuin uit kunnen
Speciale zorg: nee
In asiel sinds: 20-5-2022

We hebben dit jaar heel veel jonge poezen binnen gekregen die zwanger waren of die met een nestje kittens gevonden werden. Die gaan allemaal naar gastgezinnen waar de kittens gesocialiseerd worden. De moedertjes komen van lieverlee terug, worden gesteriliseerd en dan gaan we een nieuw huisje voor ze zoeken. Linne is een van die moederpoezen. Ze was zelfs alweer krols; kunt u nagaan hoe snel ze zich voortplanten als we niet ingrijpen…

Linne was in het begin super-gestresst waardoor het moeilijk was om een goed beeld van haar te krijgen. Tijdelijke opsluiting in een hok maakte het er natuurlijk ook niet beter op. Ze liet zich niet aanraken, deed lelijk naar alle andere katten die ze maar zag, alles wond haar mateloos op, haar spanning liep flink op. Ze ging dan ook grommen en je kon een pets krijgen.
Gelukkig kon ze op een gegeven moment naar de reguliere kattenverblijven, waar ze haar kooi voor zichzelf alleen heeft. Ook daar moet ze niks van haar buren hebben, maar ze is in elk geval wel wat toegankelijker geworden.

Ze speelt enthousiast met een hengeltje, en een laserlichtje vindt ze nog veel leuker. Ze komt kopjes geven en je kunt haar kort aaien. Ze komt soms naast je liggen op de grond of stapt even op schoot. Je moet wel altijd haar stemming goed peilen, anders riskeer je een mep. Ervaring is gewenst.

Heeft er iemand een plekje voor deze pittige jongedame? Iemand die weinig of geen eisen stelt, waar de poes flink naar buiten kan? Muizen weghouden/ontmoedigen? Er is vast wel een baantje te verzinnen voor dit poezebeestje. Ze komt bij ons totaal niet uit de verf – veel te veel andere katten. Ze is trouwens beeldschoon, maar dat had u vast al gezien.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.