Katten Loesje (2101879) (08627)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 13 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, 12+, mits ervaren en rustig
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: dieet en medicatie

Loesje is in 2016 bij ons geadopteerd, ze was toen 8 jaar. Ze had een verleden vol stress vanwege de komst van baby’s, waardoor ze blaasontsteking en blaasgruis had ontwikkeld. Na haar adoptie heeft ze een huidprobleem gekregen, ze is waarschijnlijk ergens allergisch voor. Adoptant kon mede door eigen gezondheidsproblemen de verzorging niet aan, daarom is Loesje bij ons teruggekomen. Deze vriendelijke poes verdient beslist een nieuwe kans!

Loesje krijgt een dieet dat een combinatie is van Urinary (voor de blaas) en Hypoallergeen (voor de huid), merk Royal Canin. Ze krijgt momenteel ook dagelijks een Prednoral-pilletje tegen jeuk maar omdat dat beter niet langdurig gegeven kan worden gaan we dat straks afbouwen en overstappen op iets anders. Dieet en medicatie zijn in elk geval voor de rest van haar leven.

Loesje is bang voor kinderen en wil ook geen andere huisdieren om zich heen. Ze heeft behoefte aan een rustig huishouden waar ze haar oude dag prettig en goed verzorgd kan doorbrengen. Het is een vriendelijke, imposante dame met een flink postuur. Ze kan prima halve dagen alleen zijn. Ze vindt het fijn om geregeld de tuin in te kunnen. Ze had bij adoptant de beschikking over een kattenluikje maar dat is geen must; als u geregeld de deur voor haar kunt openen bent u bij deze aangenomen als portier. Bij wie mag tante Loes in alle rust haar pensioen doorbrengen?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.