Katten Lumi (2100128) (05444)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren
Moet naar buiten: ja, veel
Speciale zorg: nee

Lumi is een krachtige jonge kater die we zo ongeveer naast onze deur gevonden hebben: hij zat onder de heg met onze buren. Hij liet zich met behulp van een bakje smakelijk natvoer gemakkelijk oppakken en naar binnen loodsen. Het is mogelijk dat hij een keer bij ons vlak na binnenkomst ontsnapt is en in de buurt is gebleven. Hij was in prima conditie en we hoefden hem alleen nog te castreren, wat inmiddels gebeurd is.

Hij is gesteld op zijn vrijheid, vond z’n opsluiting tijdens z’n quarantaineperiode bepaald niet leuk, maar vindingrijk en slim als hij is ontdekte hij al snel hoe hij zelf het grendeltje van zijn hok kon openen. Kwamen we ‘s morgens binnen, zat hij doodleuk buiten z’n hok naar ons te grijnzen. Goeiemorgen!

Dit is een vriendelijke vrijbuiter die je niet te veel aan banden moet leggen. Hij wordt graag geaaid, komt kopjes geven en strijkt langs je benen. Ook kan hij in alle rust een tijdje op schoot liggen. Hij ligt graag hoog op z’n uitkijktoren. Hij speelt fanatiek met een hengeltje als er wat leuks aan hangt, laat dan ook niet gauw los. Soms raakt hij overprikkeld en dan kan hij een keer je been grijpen. Het is voor hem ook lastig om in een kooi te zitten, terwijl hij voorheen zijn doen en laten helemaal zelf kon bepalen.

We zoeken voor Lumi een adres waar hij voldoende naar buiten kan, eventueel met kattenluikje, en met voldoende kattenervaring om hem te kunnen “lezen”. Het is op zich een leuke, grappige, eigengereide jonge knaap met een onhebbelijkheidje dat misschien rap verdwijnt als hij niet meer opgesloten zit.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.