Katten Lyna (2001709) (03893)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 25 maart 2020
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

We hebben geen flauw idee of Lyna gevonden is tijdens haar eerste uitstapje of dat ze al gewend was om regelmatig aan de wandel te gaan. In het laatste geval doe je ze er meestal geen plezier mee om voortaan binnengehouden te worden. We tasten dus in het duister maar we gokken dat ze blij zal zijn met een tuin.

Ze vond het helemaal niet prettig om haar verblijf tijdelijk te delen met een ander poesje van dezelfde leeftijd, en is ook niet blij met haar katse buren links en rechts. Ze zal helemaal happy zijn als zij de enige poes des huizes mag zijn!

Ondanks dat Lyna de kittenleeftijd min of meer ontgroeid is, sabbelt ze nog heel regelmatig en intensief op haar staartpunt. Misschien is ze te vroeg weggehaald bij haar moeder waardoor ze nu nog steeds zo’n grote zuigbehoefte heeft. Tijdens het sabbelen dabt ze uiteraard ook flink met haar voorpootjes, zoals kittens dat op de buik van hun moeder doen; ze duikt hiervoor een favoriet heerlijk zacht mandje in. Ze is op zo’n moment helemaal in trance, helemaal in haar eigen wereld. Het kan zijn dat ze er nog overheen groeit, het is ook mogelijk dat ze dit nog jaren blijft doen. Het dabben met de voorpoten doen álle katten, maar sabbelen is net een stapje verder. Zolang haar staart intact blijft is het niet erg. Sommige katten sabbelen op hun eigen tepeltjes, of op de stof van een pluchen mandje… Of op je trui.

Lyna komt vlot met iedereen kennismaken die haar verblijf binnengaat. Aansluitend duikt ze meestal haar mandje in voor een staartsabbel-sessie. Haar aandacht is wel te trekken met interessant speelgoed: een hengeltje met iets boeiends eraan, een laserlichtje, brokjes over de vloer sjoelen, en ze vindt het leuk om verstopte brokjes te zoeken.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.