Katten Lyna (2102228) (09113)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: anderhalf jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, mits ervaring
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Lyna is een prachtige jongedame. Ze is dol op spelen en kan ook gerust zichzelf bezighouden met spelletjes. Geef haar maar balletjes en muisjes, dan gaat ze ze enthousiast rondgooien. Als ze moegespeeld is, zoekt ze voldaan haar mandje op en gaat ze daar eerst eventjes lekker op haar staartpunt sabbelen… Ach gossie! Zo’n grote meid en dan toch nog even lekker “tutten”.

Ze kan helemaal niet overweg met andere katten of honden, u hoeft het niet eens te probéren. Kans van slagen nihil, en ze wordt er alleen maar heel ongelukkig en supergestresst van (om van de andere huisdieren nog maar te zwijgen). Laat haar de enige poes des huizes zijn, dan komt ze helemaal tot haar recht.

De dame heeft temperament en geeft zelf aan wanneer ze geaaid wil worden. Ze “aait” liever zelf: kopjes geven en langs je benen strijken, dat houdt ze vaak lang vol. Haar aaien mag alleen als ze ervoor in de stemming is.

Voor spelen met een hengeltje is ze bijna altijd wel in de stemming! Ze neemt daarvoor een duik in de hangmat. Dan kun je leuke dingen doen: niet alleen het zichtbare jagen, maar ook met het stokje ónder de hangmat porren en bewegen zodat ze alleen de stof ziet bewegen. Dat brengt elke kat in grote opwinding. Als u thuis geen hangmat of radiatormandje hebt, kunt u hetzelfde effect bereiken door het hengeltje onder een uitgespreide krant of een doek te bewegen. Veel plezier!

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.