Katten Maiko (2001301) (02342)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 4 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, 12+ en ervaring
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Deze kerel heeft een redelijk uniek uiterlijk: grijze kleur, groene ogen, en natuurlijk de ietwat naar beneden gevouwen oorschelpen. Hij is niet boos of bang, z’n oortjes staan gewoon zo. Bij binnenkomst had hij een flinke ontsteking achter z’n rechterwang, maar die is keurig genezen. Katers hebben niet voor niets van die brede wangen: die dienen als stootkussen bij confrontaties met soortgenoten. Maiko heeft flink geïnvesteerd in de vorming van die uitbouw! Hij is niet heel groot maar wel gespierd, strak en massief. Een kater-sportschool-type…

Hij is onzeker en kan wat blazen als je hem te abrupt benadert, maar hij is aaibaar en vindt het best om achter z’n oortjes gekriebeld te worden. Z’n antibioticapilletjes hoefden we alleen maar in wat mousse op te dienen: zo’n delicatesse ging erin als een slagroomgebakje bij ons. Nu de wond in z’n wang genezen is hoeven we hem ook niet meer lastig te vallen met zalf en hoeven we alleen nog maar fijne en leuke dingen met hem te doen.

We hebben inmiddels een onverwacht cadeautje van Maiko gekregen: hij is opeens op schoot gekomen. We waren behoorlijk verbaasd, hadden niet gedacht dat dit erin zat. Mede niet omdat hij toch best snel blaast in al zijn onzekerheid. Hij wordt gauw bang en is dan wat onvoorspelbaar in zijn reactie.

Grappig detail: we zijn hem af en toe kwijt. Net als we denken dat hij misschien per ongeluk uit zijn verblijf ontsnapt is, zien we hem opeens liggen: hij heeft vrijwel dezelfde kleur grijs als het grote krabmeubel dat in zijn kooi staat. Perfecte schutkleur! Als u hem wil adopteren en nog een krabmeubel moet aanschaffen, dan kunt u dus beter een andere kleur kiezen dan muisgrijs…