Katten Marella (2101926) (10316)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 3 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: zie tekst hierna
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Marella heeft een nestje kittens gehad. Het kroost is uitgevlogen, en ook mams heeft behoefte aan een eigen onderkomen.

Marella is een poes met een heel rustig karakter. Ze vraagt graag om aandacht, maar wel op haar eigen momenten en aan de juiste personen. Ze moet je eerst leren kennen, voordat ze zich volledig aan je kan overgeven. Maar ook niet te lang. Als ze er even genoeg van heeft, zoekt ze de kalmte op voor het raam of in een lekker knus holletje. Ze heeft wel behoefte aan liefde en komt (als je even niet oplet) bij je op de bank. Dan mag je haar zelfs oppakken en knuffelen.

Ze is op drukke momenten niet in haar hum en heeft schrik van jonge kinderen en honden. Dan verstopt ze zich en komt ze niet terug tot de rust is weergekeerd. Ze was heel zorgzaam voor haar kittens, maar is terughoudend en onderdanig richting andere, oudere katten.

Ze is sinds 1 januari vanuit haar gastgezin gearriveerd in het asiel. Daar zagen we de eerste weken teruggetrokken gedrag: ze gaf de voorkeur aan een comfortabel holletje. Voor een lekkernijtje kwam ze er wel eventjes uit. Dan deed ze even wat rek- en strekoefeningen, maakte gebruik van de krabpaal, en daarna zocht ze haar holletje weer op. Ze had tijd nodig, en die heeft ze gewoon gekregen. Ze is in haar eigen tempo tevoorschijn gekomen: zie haar nu maar eens pontificaal op haar krabmeubel liggen, gewoon in het zicht, vooraan in haar verblijf! En ze ligt daar zelfs een beetje met haar voorpootjes te dabben. De grote dame begint haar draai te vinden. Een haantje de voorste zal ze nooit worden maar dat hoeft ook niet: we kunnen per slot van rekening niet allemaal vooraan staan. Er is nog genoeg plek over voor de bescheiden Marella. Stiekem is het een heel lieve zachtaardige poes…

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.