Katten Maya (2101008) (07100)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 7 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend, twijfelachtig (zit nu samen met poes Zaizai in kooi)
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Zoals elk jaar komen er veel zwangere poezen bij ons binnen, of poezen die al bevallen zijn en met nestje en al gevonden worden. Alles wordt opgenomen in gastgezinnen, en als het grut groot genoeg is en op eigen pootjes staat, komen de mama’s terug naar ons. De dames worden eerst alsnog gesteriliseerd, waarna ze geadopteerd mogen worden.

Maya is een van die dames. De poes had een smal koppie gekregen van al het gezorg, maar ze is flink aan het werk om een bolronde toet te krijgen: ze buffelt enthousiast grote hoeveelheden brokjes naar binnen. De geschatte leeftijd van Maya (7 jaar) verraste ons; kunt u nagaan hoeveel nestjes zij waarschijnlijk al gehad heeft… Hoogste tijd dat deze dame uit het kitten-productieproces gehaald is! Ze zat vanwege de sterilisatie tijdelijk in de welbekende “lampenkap”. Kijkt u eens hoe ontspannen ze erbij lag; ze lijkt wel vloeibaar!

Het is een heel vriendelijke poes die zich goed laat aaien, van kop tot staart, waarbij ze tevreden spint. Zij is heel erg van het kopjes geven en kusjes/neusjes. Ze komt er ook actief voor naar je toe en je moet niet raar opkijken als ze op je nek of schouder stapt, alles om maar zo dicht mogelijk bij je te zijn. Speeltjes interesseren haar (nog?) niet, ze heeft veel liever een knuffelbeurt. Een eersteklas knuffelkontje!

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.