Katten Metz (2201454) (16289)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart, klein wit vlekje op borst, witte vlek op onderbuik

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  volgt nog
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: redelijk, mits rustig en niet opdringerig of agressief
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Metz is een grote zwarte kater met een klein wit vlekje op de borst. Voor een grotere witte vlek moet je hem ondersteboven houden: die zit op zijn onderbuik. Hij woog bij binnenkomst slechts 2,5 kilo en dat is veel te weinig voor zo’n grote kerel. Wat een honger moet hij hebben gehad!

Metz is half augustus al binnengekomen maar heeft toen een tijdje hokarrest gehad vanwege een heupprobleempje: hij liep mank rechts achter, en z’n heupkop moest verwijderd worden. Dat klinkt erger dan het in de praktijk is. Na verwijdering van de heupkop nemen de gewrichtsbanden en spieren de functie over, en na verloop van tijd loopt de kat weer even stabiel als voorheen mét heupkop en zie je er niks meer van. De kat heeft er helemaal geen last van dat de heupkop ontbreekt.

Na zijn aankomst in de gewone kattenverblijven is hij snel op zijn gemak. Hij was z’n hok ook al een tijdje behoorlijk beu… Hij speelt graag met een hengeltje en laat zich best aanhalen. Hij komt ook op schoot voor een aaisessie. Hij komt vlot naar iedereen toe en houdt alles wat er gebeurt goed in de gaten. Hij heeft zich geen seconde verstopt, zijn favoriete uitzichtpost is een krabmeubel vooraan. Daar heb je het beste overzicht – je wil goed op de hoogte blijven, toch?

Metz is even geadopteerd geweest maar is teruggekomen. De honger die hij heeft ervaren voordat hij als vondeling bij ons binnenkwam, heeft iets met hem gedaan: hij is heel erg gefixeerd op eten. De flinke hoeveelheden eten die hij bij ons kreeg zorgden er wel voor dat hij snel weer op het gewenste gewicht kwam, maar tussen zijn oren is hij blijven twijfelen. Half-verhongerde katten hebben geleerd om continu te speuren naar eten en alles naar binnen te werken wat ze maar kunnen bemachtigen. Het valt dus niet mee om zelf rustig te eten als Metz in de buurt is, en koken en in de keuken bezig zijn is een uitdaging. Honger is een harde leerschool. Luister maar eens naar mensen die de hongerwinter hebben meegemaakt. Honger maakt angstig voor voedselgebrek.

Zorg ervoor dat hij zijn brokjes niet naar binnen kan schrokken want dan is hij in twee minuten klaar en dat bevredig niet. “Sjoel” zijn brokjes maar een voor een over de vloer naar de andere kant van de kamer zodat hij ervoor moet werken. Dat is nog leuk ook! Doe voor de afwisseling zijn brokjes ook in een voerpuzzel of een voerbal. Het houdt hem bezig. We kunnen u nog veel meer tips geven. Het asiel is eigenlijk geen goede omgeving voor zijn fixatie, want telkens als er gevoerd wordt breekt er opwinding uit en dat sterkt hem in zijn idee dat voedsel wel eens schaars zou kunnen zijn. Wie gaat Metz helpen? Die knaap verdient absoluut een baasje dat hem in zijn oren kan knopen dat honger verleden tijd is.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.