Katten Milco (2000494) (02435)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: bijna 3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: twijfelachtig i.v.m. dieet
Speciale zorg: dieet (anallergeen)

Milco is rond half mei bij ons binnengekomen als vondelingetje, was een tikkeltje onzeker. Hij had de “looks” van een groot kitten, en ook qua gedrag en energie deed hij niet onder voor een groot kitten: stilzitten stond niet in zijn woordenboek, en hij speelde als een tierelier. We waren dus heel verbaasd toen bleek dat hij toch echt al volwassen is en enkele jaartjes oud. In zijn verblijf kun je terecht voor een hoop amusement en reuring! Hij heeft ook veel praatjes.

Hij had bij binnenkomst echter een paar nare plekken op z’n huid. Hij is ervoor behandeld en aangezien het vermoeden is dat de plekken te maken hebben met een allergie, is hij op een strikt dieet gezet van anallergene brokjes. Die anallergene brokjes geven nóg minder kans op een allergische reactie dan hypoallergene brokjes. Hij krijgt niets anders dan dit dieet, en de plekken zijn inmiddels vrijwel genezen.

Aangezien het moeilijk onder controle te houden is wat hij toevallig eet als hij buiten op stap gaat, neigen we ernaar om te adviseren hem binnen te houden. En ook binnen is het wijs om voorzichtig te zijn met rondslingerende etenswaren. Als wij zulke katjes binnenkrijgen, hangt er helaas nooit een gebruiksaanwijzing aan waarop staat waar ze precies allergisch voor zijn… Van de andere kant is het een makkelijk dieet: hij mag alleen dát en verder niets.

Aangezien hij ook binnen aan zijn trekken moet komen, moet er dagelijks flink met hem gespeeld worden en dat is bepaald geen straf. Van een hengeltje met een “ritselballetje” eraan wordt hij een beetje té fanatiek (van zo’n balletje blijft weinig over), een hengeltje met veren is een goeie tweede. Hij kan mooie luchtsprongen maken! Hoog, als een acrobaat, alleen boeit het hem niet waar hij gaat landen. Hij is overigens wel snel afgeleid: als er ook maar iets gebeurt buiten het verblijf waar hij zit, moet hij beslist weten wat er gaande is en houdt hij alles strak in de gaten – een nieuwsgierig manneke. Hij heeft daar een vaste uitkijkpost voor. Hij zal een mooie plek op uw vensterbank vanwaaruit hij alles kan overzien zeer waarderen.

Hij heeft niet altijd zin in spelen, soms wil hij liever een tijdje op schoot liggen of is hij in voor een knuffel- en aaisessie. Hij laat zich ook makkelijk op schoot zetten en onder z’n kinnetje kriebelen, waarbij hij tevreden begint te spinnen. Hij kan dan wel eens een enkele keer een “liefdeshapje” uitdelen. Hij heeft dus ook een rustige kant die regelmatig aan bod komt.