Katten Millie (2200467) (13130)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend, wrsch. niet
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: blaasgruisdieet (Urinary)
In asiel sinds: 26-4-2022

Over het uiterlijk van deze jongedame kunnen we kort zijn: ze is beeldschoon, een plaatje, met al die ritmische streepjes. Ze stond jammer genoeg wantrouwend tegenover handen, ze heeft in haar vroegste jeugd een stukje socialisering gemist waardoor ze nogal op haar hoede is. Maar we zijn flink met haar aan de slag gegaan en de poes laat zien dat ze in staat is om het ontbrekende vertrouwen stapje voor stapje op te bouwen.

Ze was in het begin bang voor elke beweging van ons, het was voldoende om stil in haar buurt te gaan zitten, en door rustig en langzaam te bewegen begon ze eraan te wennen. Door lekkernijtjes uit de hand aan te bieden en bijvoorbeeld haar voerbakje vast te houden, leerde ze dat handen fijne dingen komen brengen. Ze geeft inmiddels uitgebreid kopjes en is goed aaibaar geworden, er kan lekker met haar gekroeld worden. Spelen kon ze natuurlijk al; met een hengeltje heeft ze veel plezier en een laserlichtje kan haar ook leuk bezighouden. Ze kan bij vlagen uitbundig en fanatiek spelen.

Dit is uiteraard geen poes voor een druk huishouden. Millie heeft een rustige setting nodig met een of twee mensen zonder kinderen, die ervaring hebben met een bange kat. Er kunnen mooie resultaten bereikt worden maar je moet niet te veel verwachten of eisen, het is altijd afwachten hoe ver je komt en hoe dichtbij de poes je laat komen. Ze kan ongetwijfeld nog heel veel leren en een goede band ontwikkelen met mensen die haar vertrouwen verder gaan stimuleren. Prachtig “project”. Ze wil niet opgepakt worden, daarom zijn we haar aan het leren om zelf in een transportmand te lopen.

Millie heeft aanleg voor blaasgruis en is daardoor gevoelig voor het ontwikkelen van blaasontsteking. Dat kan ook een stress-verschijnsel zijn. Ze staat op blaasgruisdieet (Urinary), wat goed verkrijgbaar is bij dierenartsen en in webwinkels. Dat is wel wat duurder dan supermarktvoer, maar het is geen moeilijk dieet en katten doen het prima hierop, dus laat dat u niet weerhouden van adoptie.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.