Katten Misty (2000049) (00822)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten vrijblijvend bezoeken aan Grasbeemd 17 in Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: pittig kantje

Misty kwam hoogzwanger binnen en beviel in haar gastgezin binnen de kortste keren van vijf kittens. In het begin beschermde ze haar kroost fel, maar uiteindelijk besefte ze wel dat er geen gevaar was.

Misty is een goeie eter, en een snoepje tussendoor gaat er al net zo enthousiast in. Ze is er snel mee te lokken en wil er best wat moeite voor doen. Nu haar kroost op eigen pootjes staat heeft ze haar eigen speelse kant hervonden. Ze is jong en energiek en ze gaat fanatiek achter een hengeltje met een “ritselballetje” aan. Ze heeft een goede jachttechniek!

Misty is een vriendelijke dame maar heeft wel een pittig kantje. Ze accepteert vreemde mensen om zich heen, maar is soms wat onvoorspelbaar in haar reactie als ze geaaid wordt. Ze kan dan ineens fel worden (klauwen en happen), dus geen poes voor een gezin met kleine kinderen. Oudere kinderen die de signalen herkennen is geen probleem. Als je haar daarna even met rust laat, komt ze vervolgens zelf weer vragen om aandacht.

De jongedame heeft respect voor meubilair en omgeving, ze heeft nooit iets kapotgemaakt en gebruikt netjes kattenbak en krabpaal. Ze verdient een nieuwe thuisbasis waar ze haar leventje fijn kan voortzetten. Wel bij iemand die haar stemmingswisselingen accepteert en enige ervaring heeft met pittige dames. Het is overigens mogelijk dat de poes wat milder wordt nu ze geen nestje grut meer te verdedigen heeft.