Katten Misty (2000049) (00822)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, 12+, mits ervaren
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: pittig kantje

Misty is afgezwaaid als moeder en mag haar eigen leventje weer oppakken. Het is een energiek jong ding met prachtige lichtgroene ogen en een goede jachttechniek. Ze gaat fanatiek achter een hengeltje met een “ritselballetje” aan en kan er bijna geen genoeg van krijgen. Ze moet en zal het ding bemachtigen en is snel, heel snel! Soms is alleen een hengeltje met een touwtje al voldoende om haar in de jaagmodus te krijgen.

Ze is ook dol op eten, de brokjes worden enthousiast begroet en in ontvangst genomen. Tegelijk houdt ze ook scherp in de gaten wat er allemaal buiten haar verblijf gebeurt, ze checkt elk geluid en elke happening. Ze wil niks missen en moet natuurlijk wel op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes…

Ze komt kopjes geven, soms ook likjes, en ze begint het steeds meer te waarderen om geaaid te worden. In het begin kon ze fel uit de hoek komen, maar dat kan hebben samengehangen met haar moederschap en hormonen. Als ze ontspannen is kan ze uitvoerig geaaid worden, achter de oortjes gekriebeld en op schoot gezet worden, wat we niet verwacht hadden. Ze is veel vriendelijker en milder geworden. We kunnen het best met haar vinden. De recentste ontwikkeling is dat ze zelfs uit zichzelf op schoot springt en rustig gaat liggen. Het moet niet gekker worden! We zijn superblij met de stappen die ze zet, hadden niet gedacht dat we deze poes ooit op schoot zouden signaleren.

Ze kan absoluut niet overweg met andere katten en honden, ze reageert er verbazingwekkend woedend op. Ze moet beslist het enige huisdier zijn. Ze verdient een nieuwe thuisbasis waar ze haar leventje fijn kan voortzetten. Wel bij iemand die enige ervaring heeft met wispelturige, pittige tantes, en die doorgaat met het ontwikkelen van haar milde kant. Ze zal strakjes graag weer naar buiten gaan, het is geen poes voor langdurig binnenzitten en bankhangen.