Katten Mkanda (2300101) (19519)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs (gemarmerd)

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  geboren 19 september 2022
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, volop, ook de tuin uit
Speciale zorg: gedrag


Mkanda is 17 januari binnengekomen, amper drie turven hoog. Ze had met een voorpootje door een halsbandje gezeten. Dat halsbandje had ze niet meer om maar het had wel z’n sporen achtergelaten: ze had een langgerekte okselwond, waar het bandje in haar huid had gesneden. Het duurt lang voor zo’n wond genezen is; we zijn lang aan het zalven geweest.

Dat zalven was nog best een uitdaging want het poesje heeft een uitgesproken pittig karaktertje. Zo zien we ze maar zelden! Ze liet zich wel gemakkelijk afleiden met een lekkernijtje zodat wij haar oksel konden zalven. Ze moet toch met mensen zijn opgegroeid want anders heb je geen halsbandje om. Maar ze ging vlot aan je arm hangen en zette ook gerust haar tandjes in je mouw. Ze draaide haar poot ook niet om voor een aanval op je onderbeen. Ze heeft beslist krokodil-allures. Een mini-krokodilletje weliswaar, maar toch.

Het is goed mogelijk dat Mkanda zonder broertjes en zusjes is opgegroeid (of veel te jong uit haar nestje is gehaald). Ook kan het zijn dat ze van jongs af aan geleerd heeft om met handen en armen te stoeien – de schijngevechten die jonge katjes normaal gesproken met hun nestgenootjes uitvoeren. Ze heeft waarschijnlijk nooit geleerd waar grenzen liggen; leeftijdgenootjes hebben haar nooit geleerd wanneer het niet leuk meer is. Een stoeiend peutertje is grappig, maar peutertjes worden groot en dan is de lol er snel van af als het aan je arm hangt. Maar zie het dan nog maar eens af te leren. Ze is compleet grenzeloos en heeft geen idee wanneer ze te ver gaat, en ze is zich van geen kwaad bewust.

Het poesje moet leren dat handen en armen fijne strelingen komen brengen en dat het niet gewaardeerd wordt als ze erin gaat hangen. Als ze rustig is laat ze zich zachtjes aaien, maar je ziet dat ze je hand goed in de gaten houdt. Het is dus ook beter om haar achterlangs te aaien dan over haar heen. Ze moet leren dat ze alleen mag vechten met speelgoed, wij zijn geen prooi. Als ze heel opgewonden is, kun je haar beter met rust laten tot ze gekalmeerd is.

Ze heeft een enorme hoeveelheid energie en is bijna onvermoeibaar. Ze speelt fanatiek en is een geboren jager, ze stuitert door haar verblijf. Het is een jachtluipaard in miniformaat. Pas als ze bekaf is gaat ze liggen.

Deze stoere meid met haar op de tanden en als lijflied “Ich bin Schnappi das kleine Krokodil” is een mooi project voor zeer ervaren mensen zonder kinderen. (Wie een zorgeloos leuk klein kittentje zoekt kan beter wachten op de a.s. kittentsunami.) Mkanda moet volop echt naar buiten kunnen, een grote tuin met veel groen, daar kan haar energie een uitlaatklep vinden en kan ze lekker uitrazen. Wie maakt van dit krokodilletje-in-spe een ietwat beschaafd jongedametje? Ze kan deze transformatie nog best doormaken, met uw hulp.

Ze heeft trouwens ook kenmerken van een wasbeertje: al haar prooien belanden vroeg of laat in de waterbak…

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.