Katten Molly (2400357) (26408)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  4 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: blaasgruisdieet (Urinary)


Molly is afgestaan omdat haar eigenaar verhuisde naar het buitenland. Ze leefde op een appartement en mag gerust binnengehouden worden. Er was daar nog een andere kat maar daar kon ze niet mee overweg, ze mochten apart geadopteerd worden. Het was verder een eenpersoons huishouden, de poes is niet gewend aan kinderen, en de eigenaar werkte fulltime buiten de deur dus de poes zat vaak alleen thuis.

Molly heeft aanleg voor blaasgruis, daarom staat ze op speciaal dieetvoer, Urinary. Aangezien ze ook nogal “gewichtig” is, is het verstandig om daar de light-versie van te geven. Het zou goed zijn als ze wat meer beweging kreeg, maar madam heeft een favoriete bezigheid die “slapen” heet. Dat was al zo bij de eigenaar, en de poes zet deze hobby in het asiel voort. Kijkt u maar eens naar de laatste foto: ze ligt graag bovenop het hoogste krabmeubel heerlijk te slapen. Eigenlijk is dat plekje te klein voor matrone Molly, maar daar geeft ze niks om. We proberen haar toch uit te dagen om in actie te komen. Ze is niet speels maar wel knuffelig, en dan zal het u verbazen hoe aangenaam satijn-achtig haar velletje aanvoelt.

Aardige poes die in het begin eventjes wat wentijd nodig heeft, een nieuwe omgeving is spannend voor haar. Ze is natuurlijk ook niet zoveel gewend. Op de foto waar ze ondersteboven in de weer is met een rood kleed, is ze zichzelf enthousiast aan het insmeren met catnip, een onweerstaanbaar kruidje waar katten gek op zijn.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.