Katten Mr. Cat (2100106) (05319)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs
  • Gereserveerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: ja
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Mr. Cat was bij binnenkomst nogal mager, had niesziekte, en had een flinke ontsteking in een van z’n ogen zitten. Gelukkig hield die infectie het na een paar weken zalven voor gezien. Ook had hij een forse bult in zijn nek, pal onder het nekvel. Toen hij gecastreerd werd, is die bult ook meteen verwijderd. Het bleek te gaan om een oud abces, dat helemaal ingekapseld was en vastzat aan huid en spierlaag. De wond is keurig genezen, het enige wat nu nog zichtbaar is is het “scheervenster” in zijn vacht. Met z’n gewicht zit het ook wel goed: hij heeft flink bijgegeten en is keurig aangekomen.

Het is een heel vriendelijke en mensgerichte kerel die graag op schoot komt voor een knuffelsessie. Ook is hij behoorlijk “stormproof”; hij staat z’n mannetje tussen jongere kinderen en geeft geen krimp. Pas als er hard gegild wordt vertrekt hij. Dit moet haast wel een uitstekende gezinskat zijn.

We willen nog wel graag even z’n urine onderzoeken; hij heeft een paar keer opvallend veel gedronken en geplast en dan is een check op z’n plaats. Maar u hoeft niet te wachten op de resultaten daarvan, u kunt gerust al een afspraak maken om te komen kennismaken.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.