Katten Muro (2201990) (17171)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, echt afgezette tuin is een must
Speciale zorg: FIV (kattenaids)

Wij testen álle ongecastreerde katers op FIV, want zij mogen na positief testen niet meer vrij op straat rondlopen (dat is de enige manier om verdere verspreiding tegen te gaan). Deze kerel met de grappige, aansprekende snoet was nog niet gecastreerd en tijdens zijn uitstapjes heeft hij blijkbaar bij confrontaties met soortgenoten FIV opgelopen, wat in de toekomst gaat uitmonden in kattenaids.

Even voor de duidelijkheid: kattenaids is absoluut niet besmettelijk voor mensen. Wel is het overdraagbaar tussen katten onderling, daarom kan Muro maar beter de enige kat des huizes worden. Bij een andere FIV-kat is natuurlijk wel mogelijk.

Het dragen van FIV is echt niet het einde van de wereld, zulke katten kunnen nog prima een lang en happy leven leiden mits ze goed verzorgd worden. Ze kunnen op een gegeven moment last krijgen van infecties omdat hun immuumsysteem niet meer goed werkt. Vroeger werden alle katten bij wie FIV werd ontdekt zonder pardon ingeslapen, maar dat is helemaal niet nodig als ze nog in goede conditie zijn. Het enige wat echt noodzakelijk is, is het beperken van hun leefgebied tot een afgezette tuin, zodat hun buiten-uitstapjes niet helemaal afgepakt worden.

Muro is een gewone, leuke, goed gesocialiseerde huiskat die nog heel lang “meekan”. Kunt u hem een goed en gelukkig leven bieden? Kijkt u ook nog even bij Cortezas iets verderop op onze website, dat is ook een leukerd en die wacht al heel lang op een nieuwe liefhebber…

Die arme knapen kunnen er ook niks aan doen. Dit probleem kan grotendeels voorkomen worden door tijdige castratie. Dan hebben de heren er minder behoefte aan om met elkaar op de vuist te gaan en is het risico om FIV op te lopen een stuk kleiner. Ook wordt het risico op verkeersongelukken kleiner, want ongecastreerde heren die achter de dames aan gaan letten helemaal niet meer op.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.