Katten Nala (2200197) (12556)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee


De kittentjes van deze jonge mama zijn uitgevlogen, zodat mams nu weer haar eigen leventje mag gaan oppakken. Dit was haar laatste nestje: ze is inmiddels gesteriliseerd.

De jongedame ziet er heel aantrekkelijk uit, maar is beslist geen “beginnersmateriaal”. Ze heeft de eerste maanden van haar leven een flink stuk socialisering niet meegekregen, waardoor ze in eerste instantie behoorlijk bang is van mensen. Ze is bang van handen, bang van snelle bewegingen, en maakt dat duidelijk met geblaas en oren in de straaljagerstand. Ga je voorbij haar grenzen, dan krijg je een pets. Oppakken zit niet bij haar vaardigheden.

Als ze echt heel erg bang is, bijvoorbeeld toen ze in onze grote kattenhal arriveerde, dan verstart/bevriest ze en beweegt ze helemaal niet meer. Hoe stressvol een nieuwe omgeving voor haar is, konden we ook zien aan regelmatige spiertrillinkjes. Haar spanning kon flink oplopen, ze zat soms gewoon licht te beven.

We zijn met haar aan de slag gegaan en stapje voor stapje, centimeter voor centimeter, mochten we dichterbij komen en leerde ze verschillende mensen kennen, met hun bijbehorende handen. In het begin wilde ze niks van ons weten, maar met behulp van onweerstaanbare lekkernijtjes is ze overgehaald. Zo leerde ze ook dat handen iets lekkers komen brengen. Vanuit het aannemen van dat lekkernijtje zijn we haar ook voorzichtig gaan aaien. Belangrijk is om langzaam te bewegen, bijna traag. Wat ook goed kan werken is haar eerst zachtjes aaien met een hengeltje en dan langzaam je hand steeds dichterbij schuiven over het stokje. Om haar ook wat ontspanning te bieden is het goed om te spelen: een laserlichtje, een beesie, het leidt haar af en ze vergeet dan eventjes haar angst.

U kunt inmidels aan de hand van haar foto’s zien dat ze met grote sprongen vooruit is gegaan. Ze blaast niet meer, de oortjes gaan niet meer naar beneden, ze beeft niet meer. Ze likt een lekkernijtje van je vinger en je kunt haar aaien. Ze komt je zelfs begroeten, ze komt naast je liggen, en we zijn haar aan het leren om op schoot te stappen. Het is een heel proces maar ze ontwikkelt zich fantastisch.

Ze heeft iemand nodig die dit proces voortzet en die haar laat groeien in het vertrouwen van mensen. Nala is een “project” voor iemand met veel ervaring, die haar op haar gemak kan stellen en vooral haar grenzen respecteert. Je moet niet sneller gaan dan zij aankan. Houdt u er rekening mee dat ze in het begin wat zal terugvallen in haar oude gedrag, maar met bovenstaande aanwijzingen zal ze zich herpakken. Wie niet te veel verwacht/eist, kan nog een mooie relatie met Nala opbouwen!

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.