Katten Nala (2200197) (12556)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: onbekend, wrsch. niet
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee
In asiel sinds: 20-2-2022 opvanggezin, mei asielNala kwam eind februari 2022 binnen. Ze was hartstikke bang voor mensen en ze was hartstikke zwanger. Binnen twee weken beviel ze. Haar kroost is allang de wijde wereld in, de jonge moeder werd gesteriliseerd, en ze ging een uitgebreid en langdurig socialiseringsproces in.

Ze heeft zich geweldig ontwikkeld, heeft heel veel geleerd en is een totaal andere poes geworden. Ze komt vlot kennismaken, is beslist niet eenkennig, ze geeft kopjes en vindt het heerlijk om geaaid, gekroeld en geknuffeld te worden. Af en toe stapt ze eventjes op schoot (als je op de grond zit) maar ze gaat (nog) niet liggen, ze wandelt wel over je benen heen. Ze blijft vaak om je heen draaien en geniet van de aandacht. Ze wil ook wel eens naast je komen liggen, ze stelt menselijk gezelschap op prijs. Ze vindt het ook leuk om regelmatig te spelen: voor een hengeltje of een laserlichtje komt ze in actie. Ze heeft geleerd om eventjes opgepakt te worden zonder in paniek te raken, ze laat het toe en dat is best knap voor een poes die dat niet van jongs af aan gewend is. (Het gaat daarbij wel letterlijk om even “oppakken”, dus niet hoog optillen en tegen je aan drukken/vasthouden.)

Nala is door te weinig beweging en te veel brokjes wel wat “gewichtig” geworden. Ze krijgt afgepaste porties “light” brokjes, en voor het uitbreiden van haar bewegingsruimte is het hoog tijd dat ze geadopteerd wordt. Ze heeft zó haar best gedaan! Poes voor ervaren mensen met een rustig huishouden zonder kinderen. Nala zal het in het begin best wel weer even spannend vinden, maar ze zal zich snel herpakken. Ze kan nog flinke stappen zetten in haar ontwikkeling en juist als u niet te hoge verwachtingen hebt, kan ze nog voor leuke verrassingen zorgen. Nala is meer dan klaar voor een nieuw thuis – wie geeft haar een kans?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.