Katten Nangka (2102215) (09784)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met vleugje rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 1 april 2021
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Nangka is een zusje van Kumquat en Pitaja. De gelijkenis met haar zusje Pitaja is treffend, ze hebben eenzelfde tekening en een vleugje rood in de vacht.

Waar Kumquat en Pitaja snel toegankelijk werden, grote stappen voorwaarts maakten en best bereid waren om mensen te leren waarderen, bleef Nangka veel banger dan haar broertje en zusje. Toch boekten we stapje voor stapje vooruitgang. Na een paar weken toegang zoeken, werd ze aaibaar met een hengeltje. Vandaaruit leerde ze om zachtjes met de hand geaaid te worden. Ze vond het allemaal heel spannend maar het spinmotortje ging af en toe toch wel zachtjes aan en ze dabde dan ook even met de voorpootjes. Ze bleef in haar mandje liggen maar als ze al haar moed bij elkaar raapte (na het nodige geknipoog en andere geruststellende manoeuvres) durfde ze een lekkernijtje van je vingers te likken. Stapje voor stapje…

Inmiddels is de jongedame “gepromoveerd” naar de reguliere kattenverblijven, waar ze gezelschap heeft gekregen van knaap Rohde waar ze goed mee overweg kan hoewel Rohde duidelijk wel de “baas” is en zij een wat bescheidener plek inneemt. Ze ligt vaak op een hoog krabmeubel en laat zich inmiddels meestal redelijk aaien, ze vindt het spannend én fijn.

Ze heeft een rustig huishouden nodig waar ze zich verder kan ontplooien. Kinderen zullen te druk en onvoorspelbaar voor haar zijn. Ervaring is wenselijk, ze zal in het begin weer terugvallen in haar angst/onzekerheid dus houd rekening met een wenperiode.

Laat haar op een apart kamertje beginnen waar ze zich niet al te grondig kan verstoppen, zodat het steeds mogelijk blijft om contact te leggen. Als ze daar goed gewend is en goed benaderbaar, dan kunnen de huiselijke meters uitgebreid worden. Ze zal haar ogen uitkijken want dit is allemaal nieuw voor haar, ze heeft nog nooit een huis van binnen gezien! Het wordt een hele ontdekkingsreis.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.