Katten Nikko (2001058) (02341)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart, klein wit vlekje op borst

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Nikko is op het eerste oog een zwarte kater maar bij een tweede blik valt op dat het bepaald geen diep zwart is, er zit een flinke bruine zweem in. Verder heeft hij opvallend gele ogen. Hij komt meteen kennismaken met iedereen die zijn verblijf in gaat, hij is blij je te zien. Ha, mensen! Om die reden is hij ook moeilijk op de foto te zetten: hij komt direct op je af en stommelt dan continu om je heen. Je kunt dus bijna alleen foto’s maken van veraf, door de tralies heen, zodat hij blijft zitten/liggen.

Het is een heel levendige, energieke, onstuimige en zeer enthousiaste knaap. Hij is nogal aanwezig, geen kans dat je hem over het hoofd ziet. Geen kerel om de hele dag kalmpjes te gaan zitten wachten tot zijn baasje thuiskomt van het werk en er leven in de brouwerij komt; hij moet zelf voldoende te doen krijgen. Een kattenluikje kan uitkomst bieden. En flink mee spelen natuurlijk. Met een laserlichtje zit hij zo op topsnelheid en flapperen z’n poten alle kanten op. Hij is jong en hij heeft er zin in!

Hij moet nog wel afleren om je hand te pakken. Om die reden is hij ongeschikt voor (kleine) kinderen. Ook likjes kunnen op den duur ontsporen richting hapjes die het predicaat “liefdeshapjes” niet verdienen, daar zijn ze te menens voor. Hij mag uitsluitend met speelgoed spelen en speeltjes grijpen, nooit je hand. Beter dus ook om hem niet te triggeren met vingerbewegingen. Kortom een superenthousiaste jonge vlegel die nog een beetje gepolijst moet worden.