Katten Noras (2101695) (08118)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 5 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten: ja, echt afgezette tuin
Speciale zorg: FIV

Noras is een prachtige, grijze kater met de bekende karakteristieke ongecastreerde-kater-plofkop. Gecastreerd is hij inmiddels wel, maar de plofkop houdt hij. U ziet al aan de foto’s dat hij bang is. Hij is niet met mensen opgegroeid maar hij is wel enigszins hanteerbaar, hij is niet agressief. We testen alle binnenkomende ongecastreerde katers op FIV/FeLV, en jammer genoeg testte Noras positief: hij heeft FIV, de katse tegenhanger van aids. Dat is absoluut niet meteen einde oefening; met goede verzorging kunnen ook zulke katten nog een respectabele leeftijd bereiken. Een FIV-kat mag echter geen contact hebben met andere katten tenzij die ook FIV-positief zijn, dan maakt het niet uit. Noras mag dus niet meer vrij rondlopen. Binnenhouden moet je zo’n kat niet aandoen, daar zal hij doodongelukkig van worden (misschien heeft hij zelfs nog nooit een huis van binnen gezien). Een echt afgezette tuin is dus een must.

Zodra we een plekje vrij voor hem hebben in de reguliere kattenverblijven kunnen we kijken of hij misschien toch iets minder angstig tegenover ons kan komen te staan. Hij kan misschien nog leren dat mensen eigenlijk best leuk zijn, dat wij lekkere hapjes brengen en prettige kriebeltjes achter die imposante wangpartij.

We komen graag in contact met iemand die het leuk vindt om zich over zo’n prachtige kerel te ontfermen en hem nog zo veel mogelijk mooie jaren biedt.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.