Katten Osso (2200705) (13941)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: misschien wel
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg:  nee
In asiel sinds: 1-6-2022

Osso is begin juni binnengekomen met een breuk in zijn rechter achterpoot. De breuk is keurig genezen.
We weten toevallig dat hij is opgegroeid met een herdershond in huis. (Dat is natuurlijk geen garantie dat hij ook overweg gaat kunnen met úw hond.)

De arme jongen heeft uiteraard lang in een hok gezeten met zijn gebroken poot. Groot was zijn blijdschap toen hij eindelijk naar de reguliere kattenverblijven verhuisde, waar hij een ruime kooi tot zijn beschikking heeft. Eindelijk weer eens lekker wat ruimte! Maar hij zou veel liever écht weer de ruimte krijgen en dat laat hij luidkeels weten.

Hij vindt het heerlijk om op schoot te liggen en een uitvoerige knuffelbeurt te krijgen. Je krijgt amper tijd om te gaan zitten, want als hij ziet dat je naar de stoel loopt waarop hij altijd geknuffeld wordt, is hij er bijna nog eerder dan jij, zoveel haast heeft hij om z’n knuffels te krijgen. Je mag gerust een royale schoot hebben, want deze robuust uitgevallen knaap heeft flink wat ruimte nodig om op neer te strijken, anders kukelt hij eraf. Hij geniet enorm en spint uitbundig. Superlieve kat! Deze knuffelsessies staan veel hoger op zijn verlanglijstje dan spelen.

We snappen eigenlijk niet zo goed waarom hij nog steeds niet geadopteerd is… zo’n lieverd laat je toch niet zo lang in een asielkooi zitten? Hij lijkt op sommige foto’s misschien een wat “grimmige” oogopslag te hebben, maar dat is hij absoluut niet – verre van. Het hoort een beetje bij zijn robuuste postuur. Hij moet wel voldoende naar buiten kunnen. Waar blijft zijn transportmand mét privé-schoot?

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.