Katten Paloma (2100513) (07331)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: driekleurtje, lapje, schildpad met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: alleen als ze volkomen niet-bedreigend zijn
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Paloma is een van de vele moederpoezen die we met kittens en al van de straat gehaald hebben. Ze is inmiddels gesteriliseerd. Zo te zien is ze, toen ze een jaar geleden zelf een kittentje was, weinig in contact gekomen met mensen, en dan sta je er nogal onzeker of zelfs angstig tegenover. Ze begint inmiddels wel op andere gedachten te komen! Ze had aanvankelijk in haar asielverblijf te maken met een andere ex-moederpoes die echt niet vriendelijk naar haar was, dus dan blijf je vanzelf wel bescheiden en angstvallig in je holletje zitten. Maar nu die andere poes geadopteerd is komt Paloma tevoorschijn en blijkt ze open te staan voor contact met ons. Ze komt zelf naar ons toe om aaitjes te halen en kopjes te geven. Een hele vooruitgang! Het is een andere poes geworden, nog wel op haar hoede, maar toch.

Ze doet het prima bij niet-bedreigende kooigenootjes. Maar ze blijft toch verknocht aan een hoge ligplaats bovenop een krabton, vanwaar ze alles goed kan overzien en zich 100% veilig voelt. Voor een diepe slaap gaat ze in de krabton liggen. Een poes in ontwikkeling, voor ervaren mensen, met een rustig huishouden en geduld.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.