Katten Paros (2000924) (03228)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Toen Paros afgelopen zomer bij ons binnenkwam, had hij een plekje in zijn nek dat alsmaar groter werd. Om te voorkomen dat hij eraan ging krabben kreeg hij een “rompertje” aan, zoals u kunt zien op een van de foto’s. Het stond hem zo mooi dat een buurpoes, die meestal toch behoorlijk nijdig kan uitpakken als ze een nieuwe buurman krijgt, diep onder de indruk was van deze casanova in het prachtige rode pak. Dát zag ze niet iedere dag langskomen!

Ondanks onderzoek is de herkomst van de plek in zijn nek niet duidelijk geworden, de dierenartsen konden niks vinden. Paros werd op hypoallergeen dieet gezet voor het geval dat het om een voedselallergie ging en kreeg medicatie. De plek werd keurig kleiner, ging dicht en genas. Hoe mooi het rode pakje ook stond, het ging overbodig de kast in.

Omdat daarmee nog steeds niet vaststaat dat het inderdaad om een voedselallergie gaat, is hij weer op gewone brokjes gezet. Dat is altijd eventjes spannend, want de huidproblemen kunnen dan terugkeren (maar dan heb je wel duidelijkheid), maar er gebeurde… niks. Wat het nou geweest is weten we dus niet. Het kan ook een allergische reactie zijn geweest op iets anders. Of iets eenmaligs. We weten dus ook niet of het in de toekomst misschien terugkeert. Wat dan ook: nu gaat het uitstekend. Wat ons betreft mag deze knappe kerel geadopteerd worden.

Het is een strakke, slanke, smalgeheupte knaap die aan de magere kant lijkt maar het niet is, het is gewoon zijn bouw en hij ziet er goed uit.

Paros komt graag op schoot liggen en is absoluut niet eenkennig, een schoot is een schoot, maakt niet uit aan wie die vastzit. Hij laat zich daarbij graag verwennen met een knuffelsessie.

Als hij voldoende beknuffeld is, komt hij graag in de benen voor wat actie. Een laserlichtje, een hengeltje, laat hem maar lekker jagen, hij gaat er enthousiast achteraan en kan er intensief in opgaan. Tussen de bedrijven door komt hij even uitrusten op schoot maar net zo rap komt hij weer in de speelmodus. Hij is ook heel geïnteresseerd in wat er allemaal om hem heen gebeurt, je moet natuurlijk wel op de hoogte blijven! Maak maar alvast plaats voor hem op de vensterbank, vanwaar hij goed uitzicht heeft op het reilen en zeilen in zijn omgeving.

Speelse, actieve, vriendelijke en gezellige knaap die er graag bij hoort.