Katten Pitaja (2102216) (09789)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met vleugje rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 1 april 2021
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, mits rustig en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Pitaja is een zusje van Kumquat en Nangka.

Pitaja leek in eerste instantie heel toegankelijk omdat ze zo dapper voor in haar hok zat, maar zodra je het deurtje openmaakte trok ze zich meteen terug. Ze lag ook regelmatig de boel te bestuderen vanuit de kattenbak, voor veel onzekere katjes de “comfortzone”.

Toch heeft het helemaal niet veel tijd gekost om de prachtige jongedame over te halen. Ze heeft grote stappen gezet in haar ontwikkeling en is inmiddels goed aaibaar geworden, geniet daar ook volop van, zoekt zelf contact met je en geeft kopjes, ze rollebolt en ze spint. Een balletje van aluminiumfolie is haar favoriete speelgoed. Ze heeft goed in de gaten dat het leuk is om bij mensen te zijn. Opgepakt worden vindt ze niet prettig, dat is ze simpelweg niet gewend, ze blijft liever op haar eigen pootjes staan. Maar handen, flinke aaibeurten en lekker spelen: kom maar op!

Ze heeft een rustig huishouden nodig waar ze zich verder kan ontwikkelen. Kleine kinderen zullen te druk en onvoorspelbaar voor haar zijn. Enige ervaring is wenselijk, ze kan in het begin best eventjes wat terugvallen in haar onzekerheid dus houd rekening met een wenperiode. En draai maar alvast een balletje, dat zal ze prachtig vinden – ze is klaar voor een potje voetbal.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.