Katten Polleke (2100266) (05584)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit
  • Gereserveerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 14 jaar
Kan bij honden: ja, leefde samen met twee labrador retrievers
Kan bij katten: onbekend, liever niet
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: nee
Speciale zorg: hypoallergeen dieet z/d van Hill’s

Polleke is afgestaan omdat haar eigenares ging verhuizen en de poes niet meekon. Ze heeft de respectabele leeftijd van 14 jaar en was van jongs af aan bij haar eigenares. Poes was gewend om de tuin in te kunnen maar de laatste twee jaar taalt ze er niet meer naar, ze vindt het prima om binnen te blijven. Ze is gewend om halve dagen alleen thuis te zijn. Ze leefde samen met twee grote honden, labrador retrievers.

Ze heeft een voedselallergie; daarvoor krijgt ze dieetvoer, z/d van Hill’s (goed verkrijgbaar bij dierenartsen en webwinkels). Als ze in het voorjaar meer last krijgt van haar allergie en begint te krabben, mag ze een injectie tegen de jeuk.

Het is een heel lieve poes die al begint te spinnen als je naar haar kijkt. Ze houdt ervan om op schoot te liggen en houdt van knuffelen. Ze ligt het grootste deel van de dag lekker te slapen (oude katten slapen heel veel). Ze speelt nauwelijks. Ze is al dik tevreden als ze lekker binnen op de bank mag liggen en op tijd eten en drinken krijgt. Ze drinkt ‘s morgens graag stromend water uit de kraan.

Heel vriendelijke poes die beslist nog een warm plekje verdient waar ze haar ouwe dag goed verzorgd mag doorbrengen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.