Katten Quillian (2400137) (26035)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: driekleurtje (cypers grijs met wit en rood)

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  geboren ongeveer 21 september 2023
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: misschien wel, mits andere kat niet timide
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaring
Moet naar buiten:  ze wil heel graag de tuin in!
Speciale zorg: heeft longworm gehad; enige restschade aan longen

Quillian is eind januari al bij ons binnengekomen als jongedametje van amper 4 maanden oud. Ze kon vrijwel meteen de ziekenboeg in met niesziekte. Ze herstelde daar goed van maar toen dook er een ander euvel op: ze ademde veel te snel. Dat had niks meer te maken met de niesziekte, maar wel met longworm. Dat is een vervelend beestje dat met slakken als tussen-gastheer via de voedselketen in katten kan belanden. Het veroorzaakt schade aan de longen. Quillian is opgenomen geweest in een gastgezin, het ongewenste beestje is geliquideerd en Quillian heeft een prednison-kuur gehad om de ontstekingsreactie te onderdrukken. Ze is goed hersteld maar er is nog wel enige restschade, merkbaar aan regelmatig nog een snelle ademhaling, en ze zal wat gevoelig blijven op de longen.

Quillian is een prachtig getekende jongedame die nieuwsgierig haar tijdelijke logeeradres kamer voor kamer verkende. Ze heeft veel energie die er vooral ’s morgens vroeg en ’s avonds laat uit moet. Ze jaagt graag en is verzot op een laserlichtje en een hengeltje met veren. Als ze een beetje buiten adem raakt gaat ze vanzelf liggen, dan moet je even pauzeren. Ze is heel geïnteresseerd in de tuin en was in het gastgezin op een gegeven moment nog maar moeilijk binnen te houden. Gun haar vooral de extra levenspret die een tuin en de buitenlucht te bieden hebben. Anders bundelt al haar levendige energie zich binnen en moet daar afvloeien. Ze zal een tuin fantastisch vinden.

Ze heeft wat temperament en is niet geschikt voor bij jonge kinderen. Grotere kinderen mét ervaring zal beter gaan. De poes wordt niet graag opgepakt en vastgehouden, zeker niet als ze in de jaagstand is. Als ze rustig en ontspannen is kan het wel en kun je haar over je schouder leggen. Dan gaat ze ook heel stevig kopjes geven aan je gezicht. Op tijd weer neerzetten, dan blijft het gezellig. Ze stapt ook graag uit zichzelf vanaf je schoot op je nek/schouder als ze aanhalig is. Ze praat regelmatig, om contact te leggen en als ze iets wil.

Er was in het gastgezin een andere, oude kat aanwezig. Dat ging redelijk; ze vond hem reuze interessant maar liet hem wel voldoende met rust. En anders maakte die kat haar wel hardhandig duidelijk dat haar gedrag niet gewaardeerd werd, en dat respecteerde ze wijselijk. Dat betekent niet dat ze geschikt is om het huis te gaan delen met een bejaarde kat: een oude kat en een katje van de leeftijd van Quillian hebben niets aan elkaar.

Het is een genot om het poesje te zien slapen! Dat doet ze ’s middags en heel overtuigend. Ze ligt vaak op haar rug en ze bereikt een diepe ontspanning. Ze vindt het ook prettig om op het voeteneind van je bed te slapen. Beeldschoon poesje; je krijgt wel een personality / karaktertje met een eigen willetje in huis.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.