Katten Raisa (2000341) (00835)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad (cypers met vleugje rood)

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten vrijblijvend bezoeken aan Grasbeemd 17 in Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 10 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaring
Moet naar buiten: niet beslist, mag wel
Speciale zorg: nierdieet

Raisa is 1 mei als vondeling bij ons binnengekomen en we zijn eventjes met haar aan het dokteren gegaan. Ze was nogal mager en lusteloos, had flink wat spiermassa verloren. Bloedonderzoek wees in de richting van een alvleesklierprobleem, waarvoor ze speciale dieetvoeding kreeg. Na hernieuwd bloedonderzoek waren de alvleesklierwaardes goed maar bleek er een achterliggend nierprobleem te zijn. Ze krijgt nu dus nierdieetvoeding. Gelukkig eet ze goed en ze is ook al wat aangekomen. Ze plast alleen nog erg veel. Ze blijkt in het verleden al gesteriliseerd te zijn. Ze is 11 juni geholpen aan haar gebit, er is het een en ander getrokken.

Het is een rustige poes op leeftijd (die zich haar ouwe dag waarschijnlijk ook wel wat anders had voorgesteld dan in een asiel…). Ze heeft een cyperse streepjes-tekening met her en der rossige accenten. Zo’n kleurmengsel noemen we “schildpad”, en zoals u misschien wel weet hebben schildpad-poezen gemiddeld net wat meer temperament. Als iets haar niet zint dan laat ze dat duidelijk merken. Ze wordt ook niet zo graag opgepakt. Ze komt wel flink kopjes geven en langs je heen strijken, en als je gaat zitten springt ze op schoot waar ze lekker gaat liggen. Ze is op haar manier toch wel blij met je gezelschap!

We willen deze kwetsbare poes graag aan u presenteren. Wij geloven absoluut dat er voor elk diertje een nieuw baasje komt. Ook voor onze senioren, en ook als ze iets mankeren. Raisa verdient beslist nog een waardige periode waarin ze goed verzorgd en vertroeteld wordt en omringd wordt door mensen die van haar houden, voor de tijd die haar nog rest, tot het niet meer gaat. Mag broos dametje Raisa bij u haar ouwe dag doorbrengen? Ze is beslist nog niet levensmoe.