Katten Rakker (2300297) (19028)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met veel wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij rustig en heel ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee
In asiel sinds: 28-03-2023

Er waren te veel katten op de plek waar Rakker vandaan komt. Dat is de reden waarom hij samen met een huisgenootje in maart naar ons is gekomen. Beide waren behoorlijk ontdaan van deze grote overgang. Ze lagen in een holletje verstopt. Niet benaderbaar. Rakker was zo bang dat als je maar naar hem keek, hij het liefst in rook op wilde gaan. Zijn huisgenootje herpakte zich en heeft al een nieuw huisje gevonden.

Rakker bleek het huisgenootje niet echt te missen. Hij kwam zelfs zijn holletje uit en ging lekker in de hangmat liggen. We zijn heel voorzichtig met hem gaan oefenen. Eerst door alleen maar op een stoel bij hem te gaan zitten. Uitnodigen tot een spelletje. Beetje samen op zachte toon de dag doornemen. Alles op zijn tempo.

We zagen een grote verandering toen hij nieuwe buren kreeg. Vrolijk ontspannen katertje Naddi met zijn vriendinnetje Lima. Rakker zat vaak naar hen te kijken en zocht toenadering. Soms hoorde je hem zelfs “kletsen” met hen.
In diezelfde periode voltrok zich het wonder: hij liet zich door iemand uit het kattenteam aaien! Dan hoeven we niet lang na te denken. We hebben de buren naar de kooi van Rakker verhuisd. Als een kat zou kunnen huppelen liep Rakker voorop. Een veel blijere kerel, een meer ontspannen knaap. Ze geven elkaar kopjes en wrijven langs elkaar heen.
Nu speelt hij regelmatig met hengeltjes, laserpointer blijkt favoriet en kattenkruid is overheerlijk lekker. Je ziet hem nooit samen spelen met de anderen of een mandje delen. Voor Rakker is hun nabijheid genoeg. En zij laten hem met rust.

Hij krijgt eindelijk iedere week ietsje meer zelfvertrouwen. Komt voorzichtig naar je toe, vraagt stilletjes om aandacht. Rustige benadering, langzame bewegingen. Geen haast, geen herrie. Als hij het vertrouwt begint hij te spinnen, kwijlt en draait zich in allerlei bochten.

Is het onrustig in het asiel, of ben je te druk in zijn ogen, dan komt de bange kant weer bovendrijven en wil hij niet benaderd worden. We verdenken hem ervan dat hij voorkeuren heeft richting sommige mensen van het kattenteam 😉

Een zachtaardige, verlegen en onzekere kater van formaat met een hartje van goud.

Rakker zal nooit de dapperste worden. We zoeken voor hem dan ook een rustige omgeving. Bij mensen zonder kinderen en ervaring met bangere katten. Hij wil op zijn eigen tempo de nieuwe omgeving verkennen. Bij ons heeft dat maanden gekost. Met hulp van de twee andere katten. Bij plaatsing zal hij zeker een terugval krijgen en onder de bank, bed of kast verdwijnen. Dwing hem nergens toe. Hij komt als hij eraan toe is. Het kan best weken duren.

Rakker ging bij zijn vorige eigenaar naar buiten waar hij graag gebruik van maakte.

Heeft u al een ontspannen, goed gesocialiseerde kat die gewend is aan andere katten en Rakker gewoon zijn ding laat doen, dan is dat fijn.
Het zou geweldig zijn als hij samen met Naddi of Lima geadopteerd wordt.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.