Katten Rakker (2300297) (19028)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met veel wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  twee en een half jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Rakker komt van hetzelfde adres als Kyra. De katten zijn afgestaan omdat er te veel katten waren. De mensen hadden ze van kitten af aan, ze zijn daar geboren. Het zijn geen broer en zus, ze zijn afkomstig van verschillende nestjes en hebben een verschillende leeftijd. Ze hoeven niet samen geadopteerd te worden.

Ze zijn gewend dat er geregeld iemand thuis is. Ze konden ook gewoon de tuin in; er was geen kattenluikje maar er waren voldoende mensen die bereidwillig als portier bij de achterdeur dienst deden. Er waren grote kinderen aanwezig waar ze goed mee overweg konden.

Beide katten zijn lief en kroelbaar maar dat komt bij ons nog niet zo uit de verf. Ze waren bij binnenkomst erg angstig en zouden het liefst in rook opgaan of op de vlucht slaan. Dat maakte het ook moeilijk om foto’s te maken, ze waren heel gespannen.

Rakker was nog veel banger dan Kyra, je hoefde maar naar hem te kijken en dan maakte hij zich al uit de voeten. Hij heeft erg veel tijd nodig om te wennen. Hij loopt inmiddels wel wat rond en ligt meer in het zicht, maar hij houdt ons strak in de gaten. Het is een hele klus om zijn vertrouwen te krijgen. Stapje voor stapje kunnen we dichterbij komen. Enkele mensen van het kattenteam kunnen hem inmiddels aanraken en aaien, en dan ontspant hij zich een beetje. Hij ligt graag in de grote hangmat; die zakt lekker door zodat het een soort comfortabele “buidel” wordt waarin hij zich beschut voelt.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.