Katten Ren (2101980) (09792)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 1 april 2021
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja, mits rustig en ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Ren is samen met een broertje binnengebracht. De overgang van buiten naar binnen is meestal nogal heftig. Vooral Ren was nogal angstig en verstopte zich graag achter zijn broertje, wat niet handig is als je gewend moet raken aan mensen. Reden om Ren op te nemen in een rustig gastgezin voor socialisatie.
Eenmaal bekomen van de schrik, begon hij vol overgave te spelen met alles wat los en vast zat. Niets was hem te dol. Hij mocht op zijn eigen tempo bepalen wanneer hij contact wilde en spelen is een goede manier om een kat aan je te laten wennen, hem vertrouwen te geven en een band op te bouwen.

Het vertrouwen opbouwen ging verrassend snel. Hij komt nu enthousiast naar je toe, wil graag aangehaald worden en samen spelen is de kers op de taart. Rennen, springen, jagen of iets laten bewegen onder een doek. Balletjes in allerlei soorten en maten. Pluche muisjes die de lucht in gegooid worden en kunstig opgevangen, speelhengeltjes, speeltjes met geluid, noem het maar op. Alles is leuk. Tomeloos enthousiasme! Een vrij, vrolijk kitten.

Hij geeft neusjes, komt op schoot of ligt te soezen voor de kachel.

Hij is gebaat bij een rustige, stabiele omgeving, zonder kleine kinderen, met mensen die regelmatig thuis zijn en al ervaring hebben met bangerikjes.  Hij zal best wat terugvallen in zijn angst. Met geduld, veel spelen en hem laten bepalen wat hij wil, komt hij er wel.

Twee kattenbakken zijn noodzakelijk, omdat hij het niet fijn vindt om te plassen en te poepen op dezelfde bak.

Een ander, sociale jonge kat is wenselijk om samen te ravotten. Ren is een onzeker katje, maar is jong genoeg om nog heel veel bij te leren.

Ren is terug in het asiel in de hoop dat iemand spontaan voor hem “valt”. Grotere kittens van deze leeftijd ondervinden jammer genoeg veel concurrentie van de nog steeds in grote hoeveelheden aanwezige jongere katjes.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.