Katten Rhodos (2100126) (05510)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 1 juli 2020
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee


Rhodos is buiten gevonden en opgegroeid met mama en twee nestgenootjes. Ze hadden wel contact met mensen maar minimaal. Alleen Rhodos is nog niet geadopteerd. Hij was het minst gesocialiseerd, wat de reden was dat hij werd opgenomen in een gastgezin. Daar is meer tijd en specifieke aandacht om hem over te halen de “knop” om te zetten.

Informatie uit het gastgezin:

Bij aankomst was Rhodos verstijfd van schrik en bracht hele dagen op de vensterbank door. Halve dagen heb ik bij hem op de grond gezeten (eindelijk dat boek eens uit kunnen  lezen). Iedere beweging, ieder geluid, en Rhodos z’n oortjes gingen plat en hij blies vol overgave. Uiteindelijk raakte hij genoeg aan me gewend en geloofde ik erin. En ja hoor, ik kon hem aaien. Eerst heel voorzichtig, zowel Rhodos als ik op onze hoede. Uiteindelijk uitgebreid en vol overgave. Echter voor heel wat dagen was hij alleen op die ene vensterbank te benaderen.

En nog altijd speelde hij niet. Kwam er niet vanaf. Soms had ik de neiging om op te geven, maar als ik dan in zijn oogjes keek zag ik een angstig katertje die zo graag wilde maar niet wist hoe. Gelukkig is Rhodos zeer voergericht en dat was dan ook zijn ingang. Brokjes sjoelen! Hij kon het niet weerstaan. Daarna lokken met natvoer (zie filmpje) en opeens ging zijn knop om. Samen een balletje overrollen, een muisje vangen, een hengeltje; alles was leuk. Ik heb hem toen meer ruimte gegeven boven, hij was er echt aan toe. Het maakte hem ook meer ontspannen.

En nu speelt hij, zoekt me nog wat onzeker op, ik kan hem uitgebreid aanhalen en hij begint te kletsen. Hij bedenkt zelf nieuwe spelletjes, houdt van rennen, springen, bewegende dingen onder een kleed, balletjes, veertjes. Hij kan zich prima alleen vermaken, maar vindt het dubbel zo leuk als je meedoet. Hij komt naar me toe voor een aai of om te spelen. Als ik weg ben geweest word ik enthousiast begroet. Rhodos is eindelijk een blije gup geworden.

Vergis je echter niet. Bij adoptie zal hij een flinke terugval krijgen en zul je weer opnieuw moeten beginnen met het opbouwen van vertrouwen.  We plaatsen hem dan ook alleen bij mensen die ervaring hebben met angstige katten en zijn gedrag kunnen “lezen”. Waar hij zichzelf mag zijn en het prima is als hij niet op schoot komt of niet opgetild wil worden. Waar hij alle tijd krijgt en zijn eigen tempo mag bepalen. Rhodos is nog onzeker over heel veel dingen en alles zal stapje voor stapje geïntroduceerd moeten worden. Niets is vanzelfsprekend voor hem. Rhodos is het meest gebaat bij een rustige, stabiele omgeving. Kinderen (op komst) is dan ook geen optie.

Wat hij wel erg graag zou willen is een sociaal soortgenootje van ongeveer dezelfde leeftijd om mee te dollen en een mandje te delen. En Rhodos zal het heerlijk vinden om straks buiten achter bewegende blaadjes, vliegjes en wat al niet meer te kunnen gaan.

Attentie. Deze kat zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat in het gastgezin.