Katten Rieza (2002124) (04373)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 4 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij rustig en ervaren
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Rieza was bij binnenkomst nogal bang maar later bleek dat voldoende mee te vallen om haar nu aan u voor te stellen. Zij kan een huispoes worden, ze zal echter wel voldoende naar buiten moeten kunnen. De dame met de bonte outfit heeft flink wentijd nodig en kijkt eerst langdurig de nodige katten uit de boom.

Ze heeft zich wekenlang verstopt in het holletje van een krabmeubel; ook voor eten kwam ze er niet uit. Ze kwam wel naar voren in haar holletje, gaf kopjes en liet zich een beetje kroelen, waarbij ze soms een beetje begon te spinnen.

Aan de ene kant wilde ze graag geaaid worden, aan de andere kant vond ze dat ook heel eng, dus “handen” en “kroelen” stonden in een woordenboek dat ze nog niet onder de knie had maar wel aan het bestuderen was. Als ze er genoeg van had of als haar spanning te hoog opliep, dan gaf ze een pets. Ze vond het wel fijn om brokjes aangereikt te krijgen in haar holletje. Dat is in elk geval ook een methode om aangeleerd te krijgen dat handen iets prettigs (en lekkers) komen brengen.

En dan gaat opeens de knop om! Ze heeft voldoende vertrouwen opgebouwd om tevoorschijn te komen, om je heen te draaien, kopjes te geven en geaaid te worden. Maar als er ergens een onverwacht geluid is schiet ze als een konijntje terug haar holletje in. Om wel meteen weer om te draaien om te kijken of de kust veilig is en weer tevoorschijn te komen. Ze laat zich zien en ze laat ook zien dat ze van goede wil is. We zijn blij met de stappen die ze zet! We houden u op de hoogte van haar vorderingen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.