Katten Rocky (2002078) (04512)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Kruising Maine Coon
  • Kleur: cypers grijs
  • Gereserveerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: twee en een half jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij ervaren; 12+
Moet naar buiten: ja, veel
Speciale zorg: nee

Rocky is een kruising Maine Coon en is afgestaan omdat hij niet altijd even gemakkelijk in de omgang is. Er zijn een paar krab-incidenten geweest, zowel bij de eigenares als bij een (klein)kind. Het is een prachtige knaap maar wel met een eigenzinnig karakter en een eigen wil. Vanwege zijn autonome aard is hij dus niet geschikt voor bij kinderen.

Er waren geen andere huisdieren aanwezig op zijn vorige adres, hij is er niet mee opgegroeid en is er niet aan gewend. Het is verstandig om hem het enige huisdier te laten zijn. Hij is gewend om volop naar buiten te kunnen. Hij is vaak ‘s nachts actief buiten en overdag lui binnen. Het is geen schootkat. Hij vindt het wel gezellig om op de printer te gaan zitten als je op de computer bezig bent, en mocht je toevallig piano spelen dan komt hij ook daar gezellig bij zitten, bovenop de piano. Zijn favoriete speelgoed is een balletje, of kleine knuffeltjes.

Na aankomst bij ons heeft hij z’n nieuwe omgeving een paar dagen intensief in zich op zitten nemen, verschanst in een holletje of vanaf een uitkijkpost – nieuwsgierig maar ook onzeker. Inmiddels vertoont hij zich volop en wandelt relaxt rond. Hij komt naar iedereen toe, laat zich goed aaien, strijkt bij iedereen langs de benen en is royaal met kopjes geven. Ook speelt hij geregeld wat. Een hengeltje, een veertje, brokjes uit een doos grabbelen, achter gegooide brokjes aanrennen, hij vindt het allemaal leuk.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.