Katten Rohde (2102401) (10175)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood gemarmerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: geboren ongeveer 13 maart 2021
Kan bij honden: ja
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin, liefst ook de tuin uit kunnen
Speciale zorg: nee

Rohde, Redwood en Rosaro zijn drie broertjes die zijn opgegroeid op een vakantiepark. Ze werden verzorgd door mensen die daar tijdelijk woonden, in afwachting van het gereedkomen van hun nieuwe huis. Toen die mensen gingen verhuizen, konden ze het niet over hun hart verkrijgen om de kereltjes daar achter te laten, want dan zou er niemand meer zijn die voor ze zorgde. De mannekes mochten naar ons. Ze leefden daar buiten dus hebben waarschijnlijk nog nooit een huis van binnen gezien. Wel waren ze enigszins, redelijk tot goed aaibaar. Oppakken vinden ze niet prettig, zijn ze niet gewend. De katjes wandelden ook gezellig mee als de mensen hun honden uitlieten.

De broertjes zijn makkelijk uit elkaar te houden: Rohde is warmrood gemarmerd, Redwood is iets lichter rood cypers gestreept, en Rosaro is nóg lichter rood, bijna crème, met wit. Ze waren bij binnenkomst uiteraard alledrie bang, de overgang naar een asiel is natuurlijk gigantisch. De knop van Rohde is het snelst omgegaan, zoals u kunt zien op de foto’s. Die zijn gemaakt tijdens zijn verblijf in een hok, waar hij zich na enige tijd volkomen op z’n gemak voelde. Hij werd daar goed aaibaar, heel ontspannen en speelde volop. Inmiddels is hij verhuisd naar de reguliere kattenverblijven; hij deelt zijn ruimte met poes Nangka. Hij moet weer wennen aan zijn nieuwe omgeving, hij vindt het behoorlijk spannend.

Op zich is hij vol zelfvertrouwen, hij kan goed overweg met Nangka maar is wel duidelijk de “baas” in deze combi. Qua mensen ontwijkt hij je, pardoes aaien is er niet bij, af en toe lukt het wel. Hij moet weer opnieuw zijn draai vinden en zijn positie opnieuw bepalen.

Laat hem op een apart kamertje beginnen waar hij zich niet al te grondig kan verstoppen, zodat het steeds mogelijk blijft om contact te leggen. Als hij daar goed gewend is en goed benaderbaar, dan kunnen zijn huiselijke meters uitgebreid worden. Hij zal zijn ogen uitkijken want dit is allemaal nieuw voor hem! Het wordt een hele ontdekkingsreis.

Hij heeft een rustig huishouden nodig waar hij zich verder kan ontplooien. Kleine kinderen zullen veel te druk en onvoorspelbaar voor hem zijn. Enige ervaring is wenselijk, hij kan in het begin best wat terugvallen in zijn onzekerheid dus houd rekening met een wenperiode. Hij is het (nog) niet gewend om opgepakt te worden.

Van broer Redwood is de knop aan het omgaan, we zijn met hem bezig. Zie zijn eigen pagina. Broer Rosaro ziet het vooralsnog jammer genoeg niet zo zitten, die blijft bang voor ons en is nog niet gereed voor presentatie op onze website, hij

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.