Katten Saartje (2000030) (00858)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten vrijblijvend bezoeken aan Grasbeemd 17 in Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Saartje is een donkergekleurd schildpadje met een opvallend rood neusje en enkele rode teentjes. Ze heeft net een nestje kittentjes gehad, en nu het grut oud genoeg is om op eigen pootjes te staan mag mams op zoek naar een nieuw baasje. Of, in katse termen, nieuw personeel om voor haar te zorgen. Veel jonge moedertjes komen behoorlijk afgepeigerd en vermagerd uit de kraamperiode, maar Saartje ziet eruit als een gezonde hollandse meid met rondingen op de juiste plaatsen, ze is mooi op gewicht gebleven. Vriendelijk jong ding met een grappig snoetje.

Veel poezen van deze kleur (schildpad al dan niet met wit / driekleurtjes / lapjes) hebben nogal eens net wat meer temperament dan gemiddeld en daar is Saartje geen uitzondering op. Met enige kattenervaring zult u echter geen enkele moeite hebben om haar stemming te peilen.

Een van de knieschijven van Saartje zit niet zoals het hoort, maar aangezien ze niet mank loopt en gewoon kan springen (ze heeft er dus geen last van) hoeft er niks aan gedaan te worden.

Ze is eventjes behandeld voor een (niet-bacteriële) blaasontsteking. We proberen opnieuw urine op te vangen om te kijken of de lichte ontstekingsverschijnselen zijn verdwenen.