Katten Sacada (2300700) (20705)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  3 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: nee

Sacada is met een paar weken tussentijd twee keer bij ons binnengekomen. De eerste keer was ze van het balkon gevallen van maar liefst vier hoog. Ze heeft een beschermengeltje gehad want ze was slechts licht gewond. Een paar weken later kwam ze opnieuw binnen: niet omdat ze wederom het luchtruim had gekozen maar omdat haar eigenaar ziek werd en niet meer voor haar kon zorgen.

De overeenkomst tussen beide aankomsten bij ons: ze was helemaal over de flos, compleet met geblaas, gegrom, fysieke dreigementen en regelrecht gekrijs. We zijn best wel wat gewend van binnenkatten, maar door het gekrijs dachten we beide keren dat ze misschien toch ernstiger gewond was dan gedacht. Ze is voor alle zekerheid nog een keer van top tot teen nagekeken door de dierenarts, maar poes heeft een beschermengel van topklasse die z’n werk uitstekend gedaan had, er werd niks gevonden. We weten nu dat het gekrijs de manier is waarop de poes zich uit als ze stijf staat van de stress, ze windt zich ontzettend op. Ze heeft tijd nodig, en als de spanning zakt kalmeert ze.

Dit opgewonden standje heeft een heeeeel kalm en evenwichtig baasje nodig en een rustige omgeving zonder opschudding. Katten houden niet van verandering, ze gedijen bij voorspelbaarheid… De poes mag gerust binnengehouden worden. Ze kent niets anders dan de situatie waar ze uit komt, dus geen andere huisdieren. Als u een balkon hebt, zorg er dan beslist voor dat ze er niet af kan vallen, anders wordt er wel het uiterste verlangd van haar beschermengel.

Het kattenteam is voorzichtig met haar aan de slag gegaan. Dat klinkt heel “proactief” maar bestond de eerste weken vooral uit zo min mogelijk doen en er alleen maar “zijn”, dat was al genoeg voor de uiterst zenuwachtige en gespannen poes. Sinds half juli is ze gearriveerd in de reguliere kattenverblijven en is ze een nieuwe fase in. We gaan kijken hoe ze nu met haar nieuwe omgeving omgaat.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.