Katten Sadie (2300565) (20004)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Sadie is een kleine, tengere poes die bij binnenkomst zwanger bleek. U mag er gerust van uitgaan: alles wat niet gesteriliseerd is, is rond deze tijd óf zwanger óf is al hoog en breed bevallen. We hebben een chronisch tekort aan opvanggezinnen, en voordat we er een gevonden hadden diende de bevalling zich al aan. Ze bracht twee kleintjes ter wereld maar de volgende ochtend bleken beide overleden. Mams is inmiddels gesteriliseerd, voor haar zit het erop: ze mag haar eigen leventje weer oppakken.

Sadie is niet echt met mensen opgegroeid, ze begroet ze vrijwel standaard met een blaas. Als die blaas achter de rug is blijkt ze echter goed aaibaar en ze vindt het nog fijn ook. Het blaasje ziet er vervaarlijk uit maar heeft dus weinig of niets om het lijf. Ze geeft er alleen maar mee aan dat ze het allemaal reuze spannend vindt bij ons.

Als je langzaam beweegt en rustig tegen haar praat, snuffelt ze aan je hand en mag je haar gaan kriebelen, waarbij ze begint te spinnen. Als ze eenmaal over die drempel heen is, gaat ze helemaal los, inclusief rollebollen en dabben met haar pootjes. Na het blaasje is er dus nog een hele wereld te winnen! Het poesje laat zien dat ze er klaar voor is. Er zit veel in en u kunt het eruit gaan halen. Leuk projectje voor ervaren mensen met een rustig huishouden. Kinderen zullen niets aan haar hebben, Sadie is schrikkerig voor plotselinge geluiden en onverwachte bewegingen.

Ze is net gearriveerd in de reguliere kattenverblijven waar ze weer heel veel nieuwe indrukken opdoet. Maar ze ontspant zich snel: kijkt u maar eens naar haar foto’s.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.