Katten Sainey (2201036) (17879)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  geboren 6 mei
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: nee

Sainey is inmiddels groot genoeg om gepresenteerd te mogen worden bij de “grote katten” op de website, maar hij verblijft nog gewoon in de kittenkamer.

Sainey is vanaf de dag dat hij in zijn opvanggezin werd opgenomen erg angstig en op zichzelf geweest. Hij kon wel goed overweg met de andere kittens en was dan lekker druk en speels, flink aan de slag met de speeltjes. Als hij lag te doezelen, helemaal ontspannen was en niet doorhad dat je er was, dan kon je hem zachtjes aaien. Voor de rest onttrok hij zich aan aaicontact.

Dit is geen kat voor een druk gezin met kinderen. Het zou fijn zijn als er in zijn nieuwe huis een andere jonge kat is, zodat hij iets vertrouwds om zich heen heeft, iets wat hij snapt. Ook kan hij zich dan aan die andere kat “optrekken”, omdat die als voorbeeld kan dienen om de kunst van de omgang met mensen af te kijken. Er valt best nog wat te bereiken met Sainey; oefening, herhaling, plezier maken en lekkernijtjes zijn prima middelen voor verdere socialisering. Als hij ergens op z’n gemak ligt, vindt hij het heerlijk om zachtjes geaaid te worden. Enige ervaring met een onzekere kat is gewenst.