Katten Sammy (2001867) (03652)

  • Diersoort: kater
  • Ras: langhaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee; kat is heel erg bang
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Sammy is half oktober heel onfortuinlijk langs de kant van de weg gevonden, half bewusteloos en in treurige staat. Hij was waarschijnlijk aangereden maar in de kliniek werd gelukkig geen letsel gevonden. Mogelijk had hij een hersenschudding of zo, waardoor hij enige tijd in de berm heeft gelegen.

Hij is inmiddels goed opgeknapt. Hij heeft opvallend lange haren maar heeft zijn jeugd waarschijnlijk niet bij mensen doorgebracht, hij is ontzettend bang. Dat kan ook verklaren waarom er geen eigenaar is komen opdagen; die heeft hij waarschijnlijk nooit gehad. Toch is hij wel aaibaar, als hij maar even over die drempel geholpen wordt. Hij moet heel rustig benaderd worden, hij blaast gauw en zou het liefst wegkruipen. Hij zal een lange wentijd nodig hebben, en hij heeft een rustig huishouden nodig waar ervaren mensen hem langzaam aan op zijn gemak kunnen stellen. Misschien heeft Sammy nog nooit een huis van binnen gezien, laat staan alles wat er in een huis gebeurt. Dan wordt het dus een flink project. Hij moet sowieso op een apart kamertje beginnen waar hij in alle rust eerst kan acclimatiseren.

Sammy zit nu nog in een hok zodat hij “binnen handbereik” is en zachtjes aangehaald kan worden. Waarschijnlijk wordt dat moeilijker als hij naar de reguliere kattenverblijven verhuist en meer ruimte krijgt; daar gaat hij zich ongetwijfeld verstoppen. Zodra daar plek is gaan we het toch proberen; kijken hoe het gaat.

Wie een langhaar zoekt die mooi gaat liggen wezen op een kussen in de huiskamer is bij Sammy aan het verkeerde adres, dit is een kat waaraan gewerkt moet worden. Stapje voor stapje gaat hij leren dat het toch wel heel prettig is om aangehaald te worden en dat hij z’n angst gerust beetje bij beetje kan laten varen.

 

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.