Katten Sasso (2300919) (21651)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  volgt nog
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: gevoelig voor oorontsteking, overgewicht

Sasso was een vriendelijke kerel die op straat beland was en door diverse mensen in de buurt werd verzorgd. Hij had her en der zo z’n eetadresjes waardoor hij een royale 6 kilo woog. Maar zoals het gaat met een kat die geen echte eigenaar meer heeft, is er niemand die ermee naar de dierenarts gaat als de kat medische hulp nodig heeft. Zodoende heeft Sasso veel te lang rondgelopen met oormijt en oorontsteking. Het resultaat ziet u op de foto’s. Hij is 20 juni binnengekomen maar we zijn een tijdje zoet geweest met redden wat er te redden valt. De oormijt is weg maar de schade is blijvend. Oormijt veroorzaakt een ondraaglijke jeuk, pijn en ontsteking. Een kat gaat dan intensief met de oren flapperen. Door al dat geflapper kunnen er bloedvaatjes in de oorschelp knappen. Zijn linkeroor was net een bol kussentje…

Sasso is een heel aardige knaap die zich maar al te graag op schoot installeert. Dat kan maar beter een grote schoot zijn want meneer is mega. Het is een hele sensatie om hem op schoot te hebben! Zo’n lieve reus… We gaan nog wel wat aan zijn gewicht doen want hij weegt door z’n lange hok-arrest inmiddels 7 kilo. Het is tijd dat deze meneer nu voor eens en altijd een eigen baasje krijgt dat hem goed gaat verzorgen. U kunt bij ons gerust informeren naar meer details over zijn medische achtergrond.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.