Katten Seat (2300197) (19641)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  2 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Seat neemt u een beetje in het ootje. Ze lijkt helemaal zwart wat dus niet zo is. Ten eerste heeft ze in haar nek een kaal plekje in de vorm van een hoefijzer en ten tweede heeft ze een baan witte haren bij haar hoofdje. Geen kat die haar dat nadoet!

Eind mei is ze bij ons gekomen en was in eerste instantie, begrijpelijk, onder de indruk van al die mensen, katten en andere geluiden. Je hoorde haar soms lichtjes grommen als er bijvoorbeeld een hond blafte. Door al die eerste indrukken heen was ze ook meteen heel aanhankelijk. Zocht direct contact met ons, gaf kopjes, streek langs onze benen en wilde graag de zolen van schoenen besnuffelen.

En dat is zo gebleven. Een makkelijke, ontspannen poes. Ze houdt van spelen met een hengeltje, door haar tunneltje racen, luieren in de hangmat en veel, heel veel kroelen. Als we haar voorzichtig wakker maken, begint ze meteen te spinnen. Seat komt regelmatig op schoot zitten om van daaruit te gluren naar de buren. Ze vindt het gezellig als je er bent met eten en ook een borstel-sessie wordt niet afgeslagen. Seat ligt hier graag hoog. Een plekje op een krabmeubel of bijvoorbeeld een kast zal ze fijn vinden. Een radiatormandje in de winter of een open haard. Als het maar comfortabel en knus is.

Na zoveel maanden begint ze het bij ons wat saai te vinden. Hoe we ook ons best doen, een asiel is nooit leuk. Een gezin met niet al te jonge kinderen is wat Seat zoekt. Waar ze niet op zit te wachten is andere huisdieren. In het begin wilde ze haar buren het liefst wurgen. Nu ze doorheeft dat ze beschermd is in de vorm van een “hekwerk” laat ze hen demonstratief links liggen of werpt een vernietigende blik.

Seat is indertijd zwanger van straat gehaald en bevallen van 6 kittens, gelukkig ook meteen haar laatste. Haar kittens zijn allang uitgevlogen. Nu Seat nog!

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.