Katten Sento (2200573) (16080)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Jongedame Sento had bij binnenkomst (half mei) een aparte outfit: haar “voorkant” was zwart maar verder naar achteren, pakweg tweederde deel, was bruin. Ze was in slechte conditie toen ze binnenkwam. Ze was mager, had niesziekte en had een huidwond die later, tegelijk met haar sterilisatie, gehecht is. Met antibiotica en oogzalf is ze goed hersteld. We kwamen erachter dat ze niet met mensen is opgegroeid. Aan de ene kant was ze bang, aan de andere kant was ze ook heel nieuwsgierig.

Maar die handen he, die handen… Dat blijft een dingetje. Ze kwam er enthousiast op af, wilde eigenlijk kopjes geven of een lekkernijtje eruit happen, en tegelijk griezelde ze ervan en deinsde ze terug.

Madam werd gepromoveerd naar de kittenkamer om daar een heel natuurlijk leerproces door te maken. Kijken, nadoen, meedoen? Het is daar ook een komen en gaan van allemaal verschillende mensen, dus het poesje ging pardoes een grote “snelkookpan” in.

Haar favoriete plekje was in het begin de bovenste plank tegen de wand. Ze kwam wel geregeld naar beneden. Ze mengde zich ook regelmatig onder de andere kittens. Van lieverlee is ze mee gaan draaien in de kittenkamer. Soms wil ze graag met een hengeltje spelen, maar vanwege de grote hoeveelheid andere kittens die dat ook leuk vinden, is het moeilijk om specifiek Sento aan haar trekken te laten komen. Soms laat ze zich in ruil voor een lekkernijtje heel eventjes aaien/aanraken. Soms komt ze even neus aan neus met je staan, eventjes snuffelen; ze is minder bang voor je gezicht dan voor je handen.

Haar vacht heeft inmiddels een hele metamorfose doorgemaakt. Het bruin veranderde in zwart met een wit puntje aan het uiteinde. En inmiddels is ook het witte puntje zo goed als verdwenen. Wat houd je dan over? Juist: een zwarte poes. Waarschijnlijk was de bruine vacht veroorzaakt door ondervoeding…

Poesje voor heel ervaren mensen zonder kinderen, die weinig of geen eisen stellen en die haar nemen zoals ze is. Sento zal blij zijn met een tuin.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.