Katten Sila (2400695) (26539)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onvriendelijk naar Kassi
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Misschien hebt u Sila al langs zien komen op onze facebookpagina, of althans haar “verpakking”. Zij is, samen met een andere poes (Kassi) en drie kittentjes, in een grote doos met luchtgaten langs een rustige weg aangetroffen. Kassi was de moeder van de kittentjes. Gelukkig waren ze op tijd gevonden en waren ze allemaal in goede conditie. De kittentjes zijn opgenomen in een gastgezin. Kassi en Sila zijn inmiddels van de schrik bekomen, gecastreerd, en mogen geadopteerd worden. Veel katten zijn dol op dozen, maar misschien hebben deze twee jongedames er wat gemengde gevoelens over…

Sila is een maatje kleiner dan Kassi. Ze is onzeker en schrikkerig, ze heeft de neiging om eerst eventjes te blazen maar daar blijft het bij. Ze laat zich vervolgens goed aaien en ontspant. Ze hoeft eigenlijk alleen maar gerustgesteld te worden zodat ze haar angst kan laten varen, daarna is het oke. Sila zal meer wentijd nodig hebben dan Kassi. Ze hoeven in elk geval echt niet samen geadopteerd te worden: ze zijn niet vriendelijk naar elkaar. Hun avontuur in de doos heeft ze bepaald niet verbroederd… We hebben de jongedames zelfs elk een eigen verblijf gegeven zodat ze niet met elkaar opgescheept zitten, want het was echt niet gezellig. Nu lopen de spanningen niet meer op en komen beide dames beter tot hun recht. Sila lijkt ons ook geen poesje voor bij kinderen.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.