Katten Smokey (2200717) (18456)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  geboren 13 mei 2022
Kan bij honden: onbekend, wrsch. niet
Kan bij katten: onbekend, wrsch. niet
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Smokey is een schitterende, imposante kerel van nog geen jaar oud. Alles aan deze puber is indrukwekkend en dat begint al met zijn voeten. Hij zou aan schoenmaat 47 nog niet genoeg hebben gehad! We kennen toevallig zijn moeder en dat is ook bepaald geen frêle figuurtje. Als dan ook nog een flink uit de kluiten gewassen papa z’n best heeft gedaan, dan is het resultaat: Smokey.

Hij komt uit een huishouden met twee volwassenen. Er kwamen ook af en toe kinderen over de vloer, van 7 en 10 jaar. Smokey wordt niet graag opgepakt maar vindt het wel heerlijk om onder z’n kinnetje gekriebeld te worden, en over z’n wangen mag ook nog. Verder naar achteren liever niet. Het is geen schootkat. Hij is nieuwsgierig en speels, hij speelt met alles.

Hij gaat graag naar buiten en gaat daarbij ook de tuin uit maar is wel wat angstig voor verkeer. Hij is gewend om ’s morgens en ’s middags naar buiten te gaan. Hij is dan 1 à 2 uur op stap maar blijft altijd in de buurt. ’s Avonds en ’s nachts werd hij niet meer buiten gelaten.

Hij is een half jaar geleden als peutertje bij ons geadopteerd maar is nu teruggekomen omdat hij wat happerig werd. We weten niet of zijn eigen willetje net zo groot geworden is als zijn voeten, of dat het puberkuren zijn. Het is een prachtbeest maar dus wel voor ervaren mensen die hem een beetje kunnen gaan bijsturen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.