Katten Tarek (2000044) (03899)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: misschien wel, maar is lastig i.v.m. strikt dieet
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten: nee
Speciale zorg: strikt dieet, uitsluitend Anallergenic van Royal Canin

Tarek is in het voorjaar binnengekomen en werd na behandeling van een klein staart-huidwondje vlot geadopteerd want het was een ontzettend lieve en leuke jonge kater. Na een paar weken kwam hij echter terug: het staart-huidwondje was het startsein gebleken voor nog veel meer huidproblemen, met name op z’n kop en in z’n hals.

Het meest voor de hand liggend was een voedselallergie dus Tarek werd op Anallergenic (van Royal Canin) gezet. Dit voer roept nog minder reactie op dan het bekendere hypoallergeen voer. Ook kreeg hij medicatie. Het heeft flink tijd gekost want hij was er best erg aan toe, maar uiteindelijk genazen de wonden. Het is verbazingwekkend wat een allergische reactie kan aanrichten.

Om zeker te weten dat het inderdaad een voedselallergie is (en niet een omgevingsfactor, of iets eenmaligs), kreeg hij experimenteel weer gewoon voer. Na een paar weken zagen we het eerste onrustige plekje weer opdoemen, dus hoogstwaarschijnlijk is er inderdaad sprake van een voedselallergie. Tarek is weer teruggezet op de Anallergenic brokjes, en dat is een strikt dieet: hij mag alleen dit en echt niets anders, om te voorkomen dat z’n huidprobleem terugkeert. Niet leuk, maar er zit niks anders op. In elk geval weten we nu, en u nu ook, waar we aan toe zijn. Om deze reden is het ook verstandig om hem niet buiten te laten: buiten heb je geen grip op wat hij her en der mogelijk te eten vindt. Binnen is het gemakkelijker onder controle te houden.

Tarek is zéér mensgericht en ligt maar al te graag op schoot. Hij vindt het ook heerlijk om geknuffeld te worden. Dit is nou een echte schoot/knuffelkat! Hij heeft een fantastisch karakter, wij zijn allemaal dol op deze superlieverd. We staan bijna in de rij om hem op schoot te mogen nemen. Op z’n tijd wil hij ook best wat spelen. We zien hem graag geadopteerd worden door iemand die in staat is om met het strikte dieet om te gaan, en die niet de hele dag weg is want dan blijft er zo weinig voor Tarek over: niet naar buiten, eentonig eten, en te weinig mens… Het is ook het handigst om hem het enige huisdier te laten zijn, want als er meer rondlopen wordt het uiterst moeilijk om hem uitsluitend zijn eigen brokjes binnen te laten krijgen.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.