Katten Tipi (2400353) (25918)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Tipi vindt het nog wat spannend bij ons, maar als je haar verblijf binnengaat komt ze toch meteen kennismaken. Ze vindt dat wel zo opwindend dat ze er een dikke vossenstaart van opzet. Vervolgens gaat ze snel, intensief en strak om je benen draaien, kopjes gevend en haar lijf helemaal langs je af strijkend. Ze vindt het van het grootste belang dat jij haar geur aanneemt, dat is het doel van deze begroeting. Zo probeert ze haar nieuwe omgeving wat meer naar haar hand te zetten, er komen zóveel nieuwe indrukken op haar af!

Nu ze iets meer gewend is aan haar nieuwe omgeving voelt ze zich af en toe voldoende ontspannen om te gaan spelen. Rust om op schoot te gaan zitten heeft ze nog niet: ze wandelt er alleen overheen. Het is een fikse jaagpoes; ze wordt razend enthousiast van een laserlichtje. Een hengeltje met een trofee eraan wordt ook dankbaar in ontvangst genomen. De trofee wordt uitbundig getrakteerd op fikse schoppen met de achterpoten, Tipi gaat helemaal op in de jacht en de vangst. De poes is nog wel heel alert op geluiden, het verontrust haar.

Ze komt regelmatig met haar voorpootjes tegen de zitting van je stoel staan, alsof ze van plan is om op je schoot te springen, maar ze zet die beweging nog niet voort. Ze kijkt je daarbij wel intens in de ogen. Waarschijnlijk komt het er binnenkort toch een keer van; ze wil wel, maar ze vertrouwt het nog niet helemaal. Neem gewoon de tijd poes, we hebben geen haast.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.