Katten Tipo (2101969) (18801)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  anderhalf jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: liever niet
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: dieetvoeding, zie foto


Tipo heeft al van jongs af aan een spijsverteringsfoutje, waardoor hij z’n voedsel niet altijd volgens de regels verteert. Daardoor heeft hij af en toe zachtere ontlasting dan de bedoeling is, maar het gaat ook dagenlang goed. Hij krijgt hiervoor speciaal dieetvoer en hij is er met vlag en wimpel in geslaagd om tóch uit te groeien tot een prachtige volwassen knaap. We hebben eigenlijk nooit kunnen ontdekken wat er nou precies aan scheelt, ondanks allerlei onderzoeken en experimentele medicatie.

Bij z’n jaarlijkse enting werd een hartruisje geconstateerd. Dat blijkt om een hartklep te gaan die niet helemaal correct sluit. Hij heeft daar een paar maanden medicatie voor gehad maar die blijkt nauwelijks effect te hebben. Dus die medicatie is weer overboord en Tipo zelf heeft er geen last van. Wel is het advies om over een half of heel jaar nog een keer een hartecho te laten maken om te kijken of de hartwand misschien dikker is geworden; dat wil ook nog wel eens te maken hebben met een niet lekker werkende klep.

Tipo heeft dus enkele “productiefoutjes” maar dat maakt hem niet minder lief. Integendeel! Wij geloven in een plekje onder de zon voor elk katje, ook voor de exemplaartjes die het minder getroffen hebben toen ze nog “in aanbouw” waren in moeders buik. Hij is anderhalf jaar en heeft veel te bieden: hij speelt graag en enthousiast, komt ook heerlijk op schoot liggen relaxen, en hij mag gerust binnengehouden worden, hij is nooit buiten geweest. Dat is een combinatie waar iemand van u vast wel oren naar heeft! Tipo wil nu graag wel eens iets anders zien dan zijn asielkooi. Bij wie mag hij zijn leven verder oppakken? Hij heeft het al zó ver geschopt, alleen de reismand naar zijn nieuwe familie ontbreekt nog. Wie niet terugdeinst voor een aardig katje met lichte, prima hanteerbare medische mankementjes, is van harte uitgenodigd om te komen kennismaken met Tipo. Laat hem niet zitten…

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.