Katten Tipo (2101969) (16323)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: twijfelachtig, is uitsluitend met zijn zus Duna opgegroeid
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: dieetvoeding

Tipo deelt al heel lang zijn verblijf met zijn zusje Duna, maar ze zijn onderhand behoorlijk uitgekeken op elkaar en mogen apart weg. Ze hoeven niet naar buiten. Beide katjes hebben lang last gehad van hun darmen/spijsvertering. Ze hebben er o.a. een Prednoral-kuur voor gehad. Al met al gaat het nu best aardig, al moet u rekening houden met zachte ontlasting. Ze krijgen ook speciaal lichtverteerbaar dieetvoer: Gastrointestinal Biome van het merk Hill’s. U kunt zelf nog proberen om verbetering aan te brengen met probiotica. Het is niet bekend of ze er nog overheen zullen groeien.

Tipo komt graag op schoot liggen voor een aaisessie en een knuffeltje, daar ligt zijn eerste prioriteit. Pas als aan die behoefte voldaan is krijgt hij interesse in speelgoed. Maar dan kan hij ook helemaal uit z’n bol gaan, vooral als het veertjes heeft. Kom maar op met het hengeltje! Vriendelijk katje.

Tipo is met zus Duna opgegroeid maar reageert slecht op de katten in de aangrenzende kooien. Elke keer als daar een nieuwe kat arriveert, duurt het enkele dagen voor hij daar aan gewend is. Misschien is het helemaal geen verkeerd idee om hem de enige kat des huizes te laten zijn, dan heeft hij ook die stress niet.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.