Katten Tjock (2100373) (06188)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 8 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja mits ervaren en rustig
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: overgewicht en bezig met nabehandeling van entropion

Tjock heeft jarenlang rondgezworven maar werd daarbij wel ondersteund door de halve wijk. Met voedsel welteverstaan. Hij had overal zijn adresjes, had dus geen zorgen over zijn eten en hij liet het zich uitstekend smaken. Een beetje té uitstekend. En iedereen vond het natuurlijk leuk om hem eten te geven. Tjock is een flinke kerel maar zijn omvang is toch wel enigszins verontrustend te noemen. Hij zit aan een goeie 8 kilo, wat echt veel te veel is. We gaan hem langzaam naar een iets beter passend gewicht loodsen. Bij twee kilo minder Tjock blijft er nog meer dan genoeg van hem over om heel veel van te houden.

Tegelijk met Tjock kwam er nóg zo’n knoeperd binnen, met dezelfde achtergrond uit dezelfde buurt. Die tweede hebben we Gordo genoemd, en zijn weegschaal wijst 6 kilo aan. We gaan beide “zware jongens” in beweging proberen te krijgen en ze gaan op rantsoen. Gordo is iets banger dan Tjock maar trekt goed bij. Zie verder diens eigen pagina.

Tjock is onzeker maar heel hanteerbaar, er zit geen greintje kwaad in. Hij vindt het zalig om geaaid te worden en stapt ook uit zichzelf op schoot – een hele sensatie met zijn formaat. Een borstelbeurt voor het verwijderen van z’n oude winterjas slaat hij ook niet af. Van wat eraf komt kun je bijna een halve nieuwe Tjock bouwen. Hij is vermoedelijk vroeger wel bij mensen opgegroeid maar ooit op straat beland; hij was namelijk wel al gecastreerd. Hij is net als Gordo een zachtaardige reus met een klein hartje.

Tjock kwam binnen met een ontstoken rechter oog. Hij bleek entropion te hebben: naar binnen omkrullende oogleden, waardoor er ooghaartjes over de oogbol krassen en daar een beschadiging veroorzaken. We zijn flink aan het oogzalven gegaan, de dierenarts heeft de oogleden weer terug-gekruld naar de juiste positie, en het ziet er allemaal best positief uit. We zalven tot half juni vrolijk verder en dan checkt de dierenarts weer de vorderingen van het herstel van het oog (maar er zal altijd een beschadiging zichtbaar blijven – hij heeft er te lang mee doorgelopen). Tjock is een voorbeeldige patiënt en laat de behandeling goed toe.

We willen u dolgraag met foto’s laten zien wat voor een lieverd het is. Hij is echter niet zo fotogeniek, kijkt vaak een beetje “van onderen” waardoor hij wat grimmig lijkt (maar dat is hij ab-so-luut niet), als je hem aanraakt gooit hij direct zijn kont omhoog (en die is gróót), en hij heeft het zo druk met kopjes geven en genieten van de aandacht dat stilzitten er niet bij is. Kalenderfoto’s zullen het niet worden maar allemachtig wat is het een hartverwarmende zachtaardige jongen. Hoogste tijd dat hij terugkeert naar een goed verzorgd huis-tuin-en-keukenleven in plaats van streetlife. Komt u maar eens proefzitten met deze kerel op schoot.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.